El número dos de la CEOE paga en negre una part del sou als seus treballadors

  • Ho denuncien a la Ser uns quants treballadors del grup que presideix Arturo Fernández

VilaWeb
Redacció
11.02.2013 - 11:23

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els treballadors del Grup Cantoblanco, del sector de l’hostaleria, que s’encarrega del servei de restauració al congrés espanyol, l’Assemblea de Madrid i en hospitals madrilenys, han denunciat a la cadena Ser que el pagament en diner negre de complements de la nòmina és una pràctica habitual. El propietari del grup, Arturo Fernández, és vice-president de la patronal espanyola CEOE i president de la patronal madrilenya CEIM. Ell ho ha negat.

Segons la informació publicada per la Ser, la pràctica de pagar en diner negre era habitual i arribava a ser en alguns casos la meitat del sou. Els treballadors que ho han denunciat diuen que no n’havien parlat abans per por a perdre la feina i perquè els delegats sindicals feien els ulls grossos.

Els testimonis són de treballadors o ex-treballadors del grup amb una antiguitat a l’empresa de quatre a deu anys. Un d’ells, César Augusto Rocha, diu que la pràctica dels sobres per pagar complements s’havia assumit del tot. ‘És una cosa instaurada, ve en el paquet, treballes hores extra i aquí és així, aquí et paguen en diner negre a mes vençut i ja està, t’ho diuen…’.

Un altre treballador que hi va ser set anys, que no dóna el nom, diu: ‘Tots els càrrecs intermedis –el cap de cuina, el gerent mateix, el gerent de gerents— té un sobresou per assumir aquesta responsabilitat. Llavors, t’ho ofereixen, guanyaràs mil euros però tindràs un sobre amb cinc-cents euros. Tu diu: Aquests cinc-cents els podries posar a la nòmina? És impossible, perquè suposa molta despesa, s’ha de pagar molta seguretat social i ja n’hi ha prou amb el que et paguem a final de mes. Això és el que et donen entenent’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any