Catalunya, el País Basc i Escòcia, independents abans del 2035, segons un informe d’experts russos

  • Diuen que s'han basat en documents de la CIA i el GRU • També apunten la independència de Còrsega, la reunificació d'Irlanda i la divisió de Bèlgica

VilaWeb
Redacció
21.01.2013 - 14:52

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El portal informatiu serbi B92 parla d’un informe elaborat per experts russos que preveuen tot de canvis en les divisions territorials dels estats europeus abans del 2035, dels quals s’ha fet ressò Naiz.info. Els experts diuen que s’han basat en informes dels serveis d’intel·ligència nord-americà (CIA) i rus (GRU). Entre els canvis, hi ha la independència d’Escòcia amb el referèndum del 2014, la reunificació d’Irlanda i declaracions d’independència del País Basc i Catalunya. El nou estat català abastaria la comunitat autònoma actual i una part de Catalunya Nord.

A més, la predicció apunta a dificultats per mantenir la unitat de l’estat francès, que perdrà el territori basc, el nord-català, Còrsega i una franja al sud, a la zona de Marsella, on es crearà un estat àrab. A la vegada, es preveu la creació d’un nou estat alemany conformat per Alsàcia i Lorena.

També es pronostica la divisió de Bèlgica i la unificació de Flandes amb els Països Baixos. A més, es dibuixa la desaparició de Bòsnia-Hercegovina, repartida entre Sèrbia i Montenegro. Itàlia es dividirà en tres i Rússia es quedarà una part dels territoris de Letònia, Estònia i Ucraïna.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any