Jair Domínguez declara sobre el Bestiari Il·lustrat: ‘La jutgessa feia la mateixa cara que jo’

  • L'escriptor i guionista ha declarat a Figueres per ordre de l'Audiència Nacional espanyola, que li imputa un delicte contra la imatge del rei

VilaWeb
Bel Zaballa
21.01.2013 - 12:10

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’escriptor i guionista Jair Domínguez ha anat a declarar avui al jutge, acusat d’haver comès un delicte contra la corona espanyola en el programa ‘Bestiari Il·lustrat‘ del canal 33. Ara la declaració s’enviarà al jutge de l’Audiència Nacional espanyola, Javier Gómez Bermúdez, que és qui va encausar Domínguez i qui decidirà si el condemna o bé arxiva el cas. ‘Penso el mateix que al principi, que tot plegat és una bajanada. Perdem el temps amb això, tal com estan les coses! Si això fos un país seriós, el cas no hauria d’haver arribat enlloc. Si tenen una mica de seny, ho arxivaran i no se’n parlarà més. Però a partir d’ara, que ha arribat fins a l’Audiència Nacional, ja no em sorprendrà res’, diu Jair Domínguez a VilaWeb.

‘Al jutjat no entenien gaire què passava’

‘Al jutjat d’aquí Figueres estaven una mica despistats i no entenien gaire què passava’, explica. ‘M’han preguntat de què anava el programa, si les pistoles eren de veritat o de mentida… He explicat què va passar realment, que vam fer veure que apuntàvem contra unes caricatures del rei. I ja està. La jutgessa feia la mateixa cara que jo.’

Domínguez explica que el delicte de menysteniment a la imatge del rei que li imputen pot comportar des d’una multa fins a anys de presó. ‘L’espectre és molt ampli, i depèn de com s’ho agafin. Aquest delicte és tan lliure de ser interpretat, que poden fer el que vulguin. El cas material és que jo apuntava a uns cartrons. I d’aquí poden extrapolar-ho a on vulguin’. Amb tot, diu que s’ho pren amb filosofia i confia que el cas s’arxivarà. ‘Potser és que sóc un optimista, però no m’ha tret la son en cap moment’.

Gómez Bermúdez també va ordenar que un jutjat de Barcelona prengués declaració a la periodista i presentadora del programa, Bibiana Ballbè, però encara no ha estat citada.

A la xarxa, molts usuaris s’han fet ressò de la declaració judicial de Domínguez a través de l’etiqueta de Twitter #FreeJair. Ell mateix ha fet servir el Twitter per anunciar que anava cap al jutjat:

I quan n’ha sortit, també ha piulat:

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any