El català Eugeni Roselló guanya la Spine Race, la cursa més dura del Regne Unit, de 430 km

• Ho celebra a l'arribada amb una estelada

VilaWeb
Redacció
18.01.2013 - 11:28

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Estem avesats a les proeses de Kilian Jornet, Núria Picas i Mireia Miró en curses de muntanya, però a casa nostra hi ha molts més corredors capaços de fer coses increïbles. El pallarès Eugeni Roselló n’és un, i ara acaba de guanyar la Spine Race, una ‘ultratrail’ de 430 quilòmetres, considerada com la ‘més brutal’ de la Gran Bretanya. El corredor de la Pobla de Segur va acabar ahir la cursa després de cinc dies, 4 hores i 52 minuts en unes condicions meteorològiques molt adverses (vídeo). A l’arribada al poble escocès de Kirk Yetholm, Roselló ho va celebrar amb l’estelada (foto).

El recorregut de la Spine Race va d’Edale, prop de Manchester, fins a Kirk Yetholm, just a la frontera d’Escòcia. Es divideix en cinc grans centres de control i acumula un desnivell d’11.195 metres, amb una altitud màxima de 890 metres.