L’ANC i l’AMI no acceptaran rebaixes en la declaració de sobirania

  • Exigeixen que quedi clar que Catalunya és un subjecte polític · Vila d'Abadal i Forcadell han fet una compareixença de premsa conjunta

VilaWeb
Redacció
17.01.2013 - 18:36

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) no acceptaran cap rebaixa en la declaració de sobirania que el dia 23 votarà el parlament de Catalunya i que en aquests moments els partits negocien amb el propòsit d’arribar a un consens el més ampli possible. Totes dues entitats, que havien aplaudit la primera versió del document, han fet aquest avís als partits favorables a la declaració, sobretot amb vista a la reunió de demà de totes les forces polítiques, en què s’intentarà d’incorporar-hi el PSC (vegeu la nota de premsa conjunta d’ambdues entitats, en pdf).

‘El consens no ha de fer rebaixar la declaració’, ha dit la presidenta de l’ANC, Carme Forcadell, en una conferència de premsa conjunta amb el presindet de l’AMI, Josep Maria Vila d’Abadal. ‘No acceptarem cap declaració que no digui explícitament que el poble català és subjecte polític i jurídic sense cap ingerència’, ha assegurat Forcadell.

Per Vila d’Abadal, ja s’han fet gestos en favor del consens que han causat una rebaixa en el to i ha dit que en la darrera versió només s’hi parla d’autodeterminació.’ El batlle Vic ha explicat que el mateix dia 23 de gener, quan la declaració es voti al parlament, a les 19.00 es faran actes i celebracions en la majoria dels municipis adherits a a l’AMI. Tant Forcadell com Vila d’Abadal han defensat que la pregunta del referèndum ha de tenir dues úniques respostes: sí o no.

Forcadell ha explicat, també, que a partir del dia 23 l’ANC començarà una campanya a favor del ‘sí’ i que l’entitat ja ha designat una comissió específica sobre la ‘desobediència civil.’ Forcadell ha remarcat que la desobediència civil és una de les vies possibles per a assolir la independència. ‘És una via que contemplem i que estudiem’, ha dit Forcadell, que ha dit que l’entitat informaria aviat de les accions previstes en aquesta línia.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any