Barcelona votarà abans de dos mesos si és municipi per la independència

  • Portabella portarà en el ple del febrer o el març la proposta d'adhesió a l'Associació de Municipis per la Independència

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
17.01.2013 - 12:32

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president d’Unitat per Barcelona, Jordi Portabella, portarà al ple del mes de febrer o de març la proposta d’adhesió de Barcelona a l’Associació de Municipis per la Independència, que aplega actualment 644 ajuntaments. ‘La capital del país ha d’estar al costat de la majoria de municipis i si la majoria vol assolir els màxims drets nacionals de Catalunya Barcelona ha de saber respondre’, ha dit el republicà, que aquesta setmana s’ha entrevistat amb la presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, Carme Forcadell, i el president de l’Associació de Municipis per la Independència, Josep Maria Vila d’Abadal.

Vol portar la proposta en el pròxim ple del dia 1 de febrer o en l’immediatament posterior del dia 1 de març, depenent de les majories que es puguin formar en un cas o l’altre. ‘Ho hem presentat en dues ocasions i després de retirar-ho a fi i efecte de guanyar-ho ara creiem que és el moment que es produeixi la votació i que els demés grups diguin de manera clara el què pensen’. CiU s’avindria a votar a favor de l’adhesió, però les reticències del grup d’Iniciativa és el que havia fet retirar la proposta en les dues ocasions anteriors.

Portabella suggereix la possibilitat que es pugui votar amb urna, és a dir, que cada regidor ho faci en secret, tal com va passar amb les corregudes de bous, o bé amb el mètode habitual.

Informació relacionada:

Carme Forcadell: ‘Voldria que Barcelona s’incorporés a l’Assemblea de Municipis per la Independència’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any