Llanos de Luna vol imposar ara la bandera espanyola a les escoles

  • Denuncia l'ajuntament de Corbera de Llobregat per no penjar la bandera en escoles, pavelló, biblioteca i camp de futbol

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
16.01.2013 - 19:52

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna ha obert un nou front de persecució als ajuntaments catalans: no només els amenaça amb denunciar-los si no tenen penjada la bandera espanyola a l’edifici de l’ajuntaments, sinó que he enviat una primera denúncia, a Corbera de Llobregat, per no tenir-la a les escoles municipals, al pavelló, a la biblioteca, al camp de futbol i a les instal·lacions de la policia local.

L’ajuntament va haver de posar la bandera espanyol a l’edifici consistorial arran d’un requeriment de la delegació del govern espanyol per una denúncia que hi havia hagut d’un particular. I així ho va fer l’equip de govern. ‘Un cop posada la bandera ens vam pensar que el tema ja quedava resolt’, ha declarat a VilaWeb el batlle de Corbera de Llobregat, Manel Ripoll. Però el mes de novembre passat els va arribar un nou requeriment de la delegació demanant que posés també la bandera espanyola a tots els altres edificis municipals, incloent les instal·lacions esportives i les sis escoles que hi ha al municipi.

L’ajuntament va al·legar que no disposva dels pals, ni de la infrastructura, ni de les banderes per complir l’ordre de la delegació, i que no tenia pas prou diners per fer-ho, i menys encara tenint en compte l’estretor pressupostària que pateix també aquest municipi en l’actual context de crisi.

Ara, aquesta setmana mateixa, la delegació que dirigeix Llanos de Luna, ha portat directament per la via judicial el cas, per la ‘inactivitat de l’ajuntament’ durant aquests dos últims mesos. L’ajuntament ha rebut un requeriment del jutjat del contenciós administratiu número 8 de Barcelona perquè compleixi l’ordre. I disposa de vint dies per al·legar.

Llanos de Luna basa la denúncia en l’incompliment de la llei de banderes, i també de la llei espanyola reguladora de les bases de règim local.

Ripoll explica que no penda complir aquesta ordre, i es pregunta fins on pensa arribar la delegació del govern espanyol per obligar-lo a fer-ho.

‘I si no posem la bandera, què ens faran?’

El president de l’Associació Catalana de Municipis (ACM), Miquel Buch, s’ha declarat indignat amb la denúncia a Cobera de Llobregat. ‘Lamentem l’actitud de fer gastar els diners no pas amb coses priortàries, sinó amb els problemes de Llanos de Luna’, ha dit a VilaWeb. ‘Ens preguntem si la norma és per a tothom igual o si és un brot de la delegació del govern espanyol contra un ajuntament concret; a quins edificis públics s’ha d’aplicar això? Al cementiri i a la deixalleria també? A les escoles hem de posar la bandera espanyola? Qui hi pagarà? El problema d’això sembla que és la voluntat d’espanyolitzar Catalunya que té el govern del PP’, s’ha demanat Buch.

També ha recordat que els serveis jurídics de l’ACM són a disposició dels ajuntaments associats per assessorar-los. ‘Si cal, reforçarem els serveis jurídics’, ha dit Buch. Que finalment també es pregunta: ‘I si no posen la bandera, què passarà? Què li faran al batlle? I si em gasto els 3.000 euros de la bandera espanyola en les famílies que no hi arriben, què? Ens fara plegar? Ens faran anar a Quatre Camins?’

Preocupació de batlles

L’Associació de Municipis per la Independència ha explicat a VilaWeb que de moment no tenen pas constància de més ajuntaments, a part del de Corbera de Llobregat, a qui s’hagi obligat a penjar la bandera espanyola a tots els edificis municipals, incloent escoles. Ara, alguns d’aquests municipis sí que han rebut requeriments de la delegació del govern espanyol per saber si la tenen hissada a l’edifici de l’ajuntament. I admeten que hi ha preocupació entre alguns batlles per la pressió que fa la delegació en aquest sentit.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any