Deu ferits en l’ensorrament del terra d’una escola de primària de Santa Pola

  • Compromís exigeix la compareixença de la consellera d'Educació

VilaWeb
Redacció
11.01.2013 - 15:31

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Nou alumnes i una professora han resultat ferits lleus després que aquest matí s’hagi enfonsat el terra d’una de les aules del col·legi Hispanitat de Santa Pola (Baix Vinalopó). Segons que han confirmat fonts dels bombers a les 9.00 del matí, pocs després d’haver començat les classes, s’ha enfonsat el forjat sanitari d’una de les aules, la corresponen a quart de primària. Els bombers han desallotjat el col·legi per risc d’enfonsament d’altres aules. Quatre dels alumnes ferits i la professora han estat traslladats a l’hospital general d’Elx, mentre que la resta han estat atesos al centre de salut del municipi, segons que han explicat fonts de l’Ajuntament de Santa Pola.

En el moment de l’enfonsament hi havia dinou alumnes a l’aula. Els nou xiquets ferits i la professora presenten quadres d’ansietat i contusions lleus, alguns han estat atesos al centre de salut del municipi mentre que cinc d’ells han estat traslladats a l’Hospital d’Elx.



L’enfonsament s’ha produït en una jornada en què el govern valencià s’ha reunit a Alacant i en què el conseller de Salut, Manuel Llombart, es reunia aquest divendres amb el batlle de Santa Pola i ha variat la seva agenda per acudir al col·legi. La consellera d’Educació, María José Català, tenia previstos actes a la comarca de la Marina Alta i també s’ha desplaçat a Santa Pola.

Mireia Mollà recorda que la Inspecció de Treball investiga la Conselleria per vulnerar la llei de riscos laborals

La diputada de Compromís Mireia Mollà ha sol·licitat la compareixença urgent de la consellera d’Educació, Maria José Català, perquè ‘explique les causes de l’afonament. Mollà ha recordat que el col·legi Hispanitat es va construït als anys setanta i que d’aleshores ençà no s’hi havia fet cap actuació ni millora. ‘Esta manca d’actuacions en l’estructura de l’edifici podrien explicar l’afonament del forjat sanitari i, per tant, des del govern valencià s’han d’assumir les corresponents responsabilitats si es confirma que hi ha hagut deixadesa en un assumpte tan greu com este’, ha dit Mollà.

I ha afegit: ‘Lamentablement han hagut de ferir-se deu xiquets per què el Consell aprove un pla de revisió de les estructures de tots els centres educatius públics; i no oblidem que la Inspecció de Treball està investigant la Conselleria, després que els sindicats denunciaren que Educació no està portant a terme els obligats plans de prevenció de riscos laborals, avaluacions de riscos i planificacions d’activitats. Estes són les conseqüències del nefast Govern del PP, que, no només ha malbaratat els recursos, sinó que ha arribat al punt d’ignorar normatives i descuidar un assumpte tan fonamental com garantir la seguretat als centres escolars.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any