El PSC d’entrada diu no a la declaració de sobirania

  • 'Proposa la independència d'amagatotis', diu Lucena · Navarro demana un acord 'més ampli i més obert'

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
11.01.2013 - 09:13

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El portaveu del PSC al Parlament, Maurici Lucena, ha afirmat que el PSC hauria de passar de l’abstenció al no en la votació de la declaració de sobirania. Si el redactat que es vota finalment a l’hemicicle és el que han acordat CiU i ERC (esborrany, pdf), els socialistes s’hi oposaran. Segons ha afirmat Lucena a Catalunya Informació, el text ‘proposa la independència d’amagatotis disfressada de dret a decidir’.

“En el preàmbul hi figura una de les opcions que teòricament s’hauria de plantejar de manera neutral en aquesta consulta”, ha afirmat Lucena que ha titllat el text pactat pels grups parlamentaris de CiU i ERC d’una “excursió cap a la independència emmascarada de declaració sobiranista”.

El primer secretari, Pere Navarro, considera que al document li falta ”qualitat democràtica” perquè no veu possible que el dret de decidir i la consulta siguin només ”un pur tràmit” per arribar a l’Estat propi i critica la falta de ”capacitat de diàleg i de consens” amb el qual ha sortit el text. Navarro s’ha mostrat disposat a dialogar però creu que l’inici ha estat ”molt negatiu” perquè, tot i compartir el dret a decidir, el PSC presenta un projecte nacional molt diferent al que presenten CiU i ERC. Per això demana un debat per intentar arribar a un acord ”més ampli i més obert” que permeti opinar a la població sobre el tipus de vinculació que volen amb l’estat espanyol.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any