McDonald’s ocuparà l’espai de la llibreria Catalònia

  • Obrirà el restaurant l'estiu vinent

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
08.01.2013 - 12:24

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

McDonald’s obrirà enguany un nou restaurant en el local del número 3 de la ronda de Sant Pere de Barcelona, on hi ha la històrica llibreria Catalònia, que ahir va anunciar que tancaria després de vuitanta-vuit anys d’activitat. Fonts de la cadena nord-americana de menjar ràpid han confirmat a Europa Press que obriran aquest nou restaurant l’estiu vinent, però no han concretat encara la data. Segons McDonald’s aquest nou restaurant no implicarà pas el tancament de l’altre que té ben a prop, al carrer Pelai amb la plaça de Catalunya.

Després de 88 anys

El director de la Catalònia, Miquel Colomer, explica així el motiou del tancament: ‘L’actual crisi, més accentuada al sector del llibre, ha generat una devallada de vendes els darrers quatre anys, que en les nostres circumstàncies i condicions, han fet impossible la continuïtat de la llibreria.‘ I diu que la decisió és irrevocable, després d’haver cercat totes les sortides possibles.

Colomer ha recordat que la Catalònia havia superat uns grans entrebancs durant la seva història: ‘Després d’haver superat una Guerra Civil, un incendi devastador, un conflicte immobiliari, la Llibreria Catalònia de Barcelona tancarà definitivament les seves portes.

I afegeix: ‘Tampoc no podíem perllongar la situació, atès que si bé ara l’empresa tancarà de manera ordenada i fent front, en la mesura del possible, a totes les obligacions contretes; perllongar-ne l’activitat només hagués abocat a finals pitjors’.

En la carta publicada a la web, la llibreria té un record per a totes les persones que hi han treballat i a les empreses que depenien, com l’Editorial Selecta, als clients de l’establiment durant decennis i generacions i als autors, editors i distribuïdors, entre d’altres. ‘Tots plegats han fet que la contribució de la Llibreria Catalònia a la cultura de Barcelona i Catalunya hagi estat d’una importància notable’, afegeix Colomer, que es mostra convençut que, en les noves formes que pren la difusió cultural, ‘hi haurà persones, associacions, col·lectius i empreses que fan i faran possible la pervivència de la literatura i en general de la cultura escrita.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any