Algunes respostes de l’entrevista amb el rei es van haver de gravar més d’una vegada

  • El rellotge de paret demostra que entre la primera pregunta i l'última van passar 50 minuts i no 21 · Fonts de la casa reial citades per El País expliquen que es van haver de repetir algunes respostes 'que havien sortit malament'

VilaWeb
Redacció
06.01.2013 - 01:35

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Partits, ciutadans, entitats i analistes ja van criticar ahir l’entrevista (en vídeo) amb el rei Juan Carlos, sobretot a les xarxes socials, qualificant-la de ‘presa de pèl’, ‘massatge a la monarquia’ o, senzillament ‘acte de propaganda’, perquè en cap moment no se li va preguntar sobre temes més polèmics com els problemes del seu gendre amb la justícia, els seus negocis o les caceres d’elefants a Botswana. El que no se sabia, però, és que, a més a més, unes quantes de les respostes del rei es van haver de repetir.

L’entrevista només dura 21 minuts, però el rellotge va de les 12.55 a les 13.43

Com s’ha pogut saber? Per què el rellotge de paret que apareix al costat de les banderes i que es veu en un dels tirs de càmera que es va repetint, demostra que, enlloc dels 21 minuts que va durar l’entrevista el rei va estar assegut responent preguntes, pel cap baix, 50 miuts. Al principi de l’entrevista, el rellotge indica les 12.55. Al final, les 13.43. És a dir, tot estava calculat, però a algú li va passar per alt el rellotge i el ‘racord’, la propietat que vetlla per mantenir la màxim precisió en la continuïtat temporal i espaial d’una seqüència entre plans, va fallar.

Segons fonts de la casa reial citades pel diari El País, ‘es va haver d’aturar la gravació tres o quatre vegades per a repetir respostes que havien sortit malament’. El mateix diari explica que en la zona de control de monitors i realització de l’entrevista hi havia el cap de premsa de la casa reial, Rafael Spottorno, el director d’informatius de TVE, Julio Somoano, i el responsable de comunicació de la corporació pública, Alfonso Nasarre, seguint detalladament la gravació. En el mateix despatx on es va gravar hi havia un realitzador de TVE, la maquilladora i el director de comunicació de la casa reial. Cap d’ells no es va adonar, pel que sembla, del de la discordança temporal que podia produir el fet que el rellotge formés part d’un dels plans.

En el procés de muntatge de l’entrevista les respostes del rei no es van editar, però sí que van retallar algunes part de les preguntes del periodista, Jesús Hermida.


 Vegeu l’entrevista íntegra:

L’entrevista íntegra (1/3)

L’entrevista íntegra (2/3)

L’entrevista íntegra (3/3)


Extracte de la web de Televisió Espanyola

El rey analiza los logros y dificultades de España en una entrevista exclusiva con TVE

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any