Els negocis del PP en residus sòlids a la Vall d’Albaida: el ‘pastís’ de les grans empreses

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Partit Popular té com a principi convertir en negoci la part dels serveis públics que li són rendibles (educació, serveis socials, sanitat… residus sòlids) i donar-los als seus amics per a guanyar diners. En el cas de la Vall d’Albaida, el ‘pastís’ li ha ‘tocat’ a una gran empresa amiga del PP.

En el cas dels residus sòlids urbans, el PP actua sota eixe principi, en contra dels interessos dels ciutadans i ciutadanes de la Vall d’Albaida, enfrontant tota una comarca que està unida en defensa del Pla de Minimització de Residus Sòlids Urbans (RSU) com a principi de subsidiarietat (els problemes, com més a prop dels ciutadans se solucionen, millor) i aplicant els principis de sostenibilitat i participació (Comissió de Seguiment de RSU) arreplegats en la carta d’Aalborg, Xàtiva i directives europees.

El  Pla Zonal creat per la Generalitat per a gestionar els RSU comprén les comarques de la Safor, la Costera, la Canal de Navarres, la Vall d’Aiora i la Vall d’Albaida dins l’Àrea 2, i proposa la formula del consorci voluntari per a gestionar i decidir sols el procés de valorització i tractament dels RSU (ubicació de la planta, formules de gestió, etc) en contradicció total amb el nostre Pla de Minimització que proposa una recollida selectiva dels residus i el seu tractament en una planta SOLS per a la Vall d’Albaida.

Actualment, la ‘gran empresa’ amiga recull la gran majoría de RSU de les comarques de l’Àrea 2. Sols nosaltres, la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, tenim una empresa adjudicatària per a gestionar el nostre Pla. Ací està el problema. Al ‘pastís’ li manca un tros (la Vall d’Albaida) i el PP, defensant molt bé els interessos dels seus amics, s’oposa a permetre que al ‘pastis’ li falte un tros, i per això votà per la incorporació dels 34 ajuntaments de la Vall al consorci en el plenari de la Mancomunitat a Castelló de Rugat , cosa que legalment no pot fer ja que la competència és municipal, de cada ajuntament.

Ho féu en contra de la resta de partits polítics de la comarca (PSPV-PSOE, Bloc-Compromís, EU i UCiD). A més a més, en aquests moments s’està produint un FALS DEBAT al si del Consorci promocionat per l’alcalde d’Enguera (vice-president del propi Consorci) que té trampa, desviant l’atenció del fons de la qüestió que és ficar TOTS els ajuntaments dins del Consorci al preu que siga per a després cobrar als ciutadans de la Vall totes les despeses que calguen, repercutint-les als rebuts, per la qual cosa al PP i als seus ‘amics’ no els interessa la solució que des del PSPV i la resta de partits progressistes de la Vall d’Albaida els hem proposat, i es molt simple: que es respecte la nostra autonomia de gestionar els nostres RSU segons les propostes que ens vaja fent la Comissió Comarcal de Seguiment d’acord amb el nostre Pla de Minimització que duem treballant més de 10 anys, essent els titulars del servei. Els Ajuntaments que vulguen eixir-se’n del Pla de Minimització, que ho demanen a la Mancomunitat, i aleshores se’ls passarà una liquidació provisional del cost en base al contracte actualment vigent que tenim amb RECISA.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any