El PP de Santa Maria de Palautordera també declara Wert ‘persona no grata’

  • El ple va aprovar ahir una moció contra la reforma educativa i en defensa de l'escola catalana • Hi van votar a favor tots els grups: PSC, CiU, CUP, GdP-ERC i PP

VilaWeb
Redacció
28.12.2012 - 10:27

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El ple de l’Ajuntament de Santa Maria de Palautordera (Vallès Oriental) es va afegir ahir a la llista de municipis que han declarat ‘persona non grata’ el ministre d’Educació espanyol, José Ignacio Wert. La votació fou unànime: PSC, CiU, CUP, GdP-ERC i també el PP. El regidor del PP Agustí Illa va defensar l’èxit de l’ensenyament en català ‘fins a convertir-se en exemple i referent a tot Europa’ i va recordar que ningú no n’havia quedat exclòs.

La moció (pdf), presentada per la CUP i subscrita per la resta de grups municipals, diu que l’avantprojecte de llei de Wert vol dividir la societat catalana. El text aprovat també defensa el català a l’escola ‘com a part de l’essència del poble català’. Recorda que la llengua ‘ha estat perseguida, prohibida i menystinguda amb l’objectiu d’eliminar el principal tret definidor de la personalitat del poble català’.

Per tot plegat, el ple municipal, aprovant la moció, ratifica el suport al model d’escola catalana actual i s’adhereix al manifest de la plataforma Som Escola. S’oposa frontalment a la reforma proposada pel govern espanyol i declara el ministre Wert ‘persona non grata’ al municipi ‘pel seu atac frontal a la llengua catalana i la bel·ligerant voluntat d’imposar l’espanyolització cultural al poble català’.

 

Informació relacionada:

L’Alt Penedès declara persona ‘non grata’ el ministre Wert

Ajuntaments contra Wert

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any