Espadaler a Interior i Homs a Presidència, principals novetats del govern Mas

  • Més canvis: Gordó substitueix Bozal a Justícia; Santi Vila dirigirà Territori; Neus Munté, Benestar; i Felip Puig, Empresa

VilaWeb
Redacció
27.12.2012 - 10:31

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha enllestit l’assignació de conselleries del govern que haurà de fer la transició nacional. Una de les novetats més destacades és que l’ex-portaveu, Francesc Homs, serà el conseller de Presidència i s’encarregarà també de l’acció exterior. Felip Puig deixarà Interior, que ocuparà Ramon Espadaler, d’Unió, i dirigirà Empresa i Ocupació, en substitució de Francesc Xavier Mena. El secretari del govern, Germà Gordó, serà el conseller de Justícia, en substitució de Pilar Fernández Bozal, que havia estat designada a proposta d’Unió.

Hi ha encara més novetats destacables en aquest nou govern d’Artur Mas, com la incorporació del batlle de Figueres, Santi Vila, a la conselleria de Territori, en comptes de Lluís Recoder, que ja fa uns quants dies que va anunciar que no continuaria a l’executiu. I Neus Munté, de CDC, que substituirà Josep Lluís Cleries a la conselleria de Benestar i Família.

Vila i Munté són les dues cares noves de CDC al govern, perquè Francesc Homs i Germà Gordó ja en formaven part com a secretaris. Santi Vila és el batlle de Figueres i encapçalava la llista electoral de Girona, i Munté és una dirigent de nova fornada que havia treballat a la UGT.

Mantindran la cartera Ferran Mascarell a Cultura; Joana Ortega a vice-presidència; Boi Ruiz a Sanitat; Irene Rigau a Ensenyament; Josep M. Pelegrí a Agricultura i Andreu Mas-Colell a Economia i Coneixement.

Us oferim el perfil dels nous consellers: Qui són els nous consellers del govern d’Artur Mas?

I aquesta és la llista definitiva de conselleries:

Joana Ortega, consellera de Governació i Relacions Institucionals i vice-presidenta del govern.
 
Francesc Homs, conseller de Presidència.
 
Andreu Mas-Colell, conseller d’Economia i Coneixement.
 
Irene Rigau, consellera d’Ensenyament.
 
Boi Ruiz, conseller de Salut.
 
Ramon Espadaler, conseller d’Interior.
 
Santi Vila, conseller de Territori i Sostenibilitat.
 
Ferran Mascarell, conseller de Cultura.
 
Josep Maria Pelegrí, conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.
 
Neus Munté, consellera de Benestar i Família.
 
Felip Puig, conseller d’Empresa i Ocupació.
 
Germà Gordó, conseller de Justícia.

 

Els consellers prendran possessió del càrrec avui a les cinc d’horabaixa, i tot seguit hi haurà la primera reunió del consell executiu.

El nou organigrama ha de tenir un tarannà més polític, amb vista a la nova etapa en què CiU governarà amb l’acord signat amb ERC i amb uns objectius clars: dirigir el procés cap a una consulta sobiranista el 2014. El nou equip també haurà d’encarar una etapa en què hi haurà més retallades, perquè els objectius de dèficit i la reducció de la despesa es mantenen com a prioritats en l’agenda del govern d’Artur Mas.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any