ERC demana els partits de l’oposició que ‘abandonin els apriorismes ideològics’ i se sumin al pacte

  • Rovira reitera l'oferta i retreu al PSC que ja tingui decidida l'abstenció abans de 'posar sobre la taula les propostes sobre el dret de decidir'

VilaWeb
ACN
21.12.2012 - 12:33

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La secretària general d’ERC, Marta Rovira, ha volgut comparèixer davant la premsa per valorar les intervencions dels partits de l’oposició que aquest divendres han intervingut al debat d’investidura. La republicana ho ha fet així des dels passadissos del Parlament per demanar a les formacions “que abandonin els apriorismes ideològics” que els impedeixen -segons ERC- veure amb bons ulls l’acord amb CiU. Si ho fan així, Rovira creu que podran sumar-se al pacte.

La republicana, a més, ha assegurat no entendre com el PSC ja ha decidit abstenir-se en totes les votacions sobre el dret a decidir “sense que hi hagi propostes sobre la taula”. La número dos d’ERC ha volgut sortir a valorar els discursos del PSC de dijous, i els del PPC i ICV-EUiA d’aquest divendres. Marta Rovira ho ha fet demanant-los “ajuda” en les seves “propostes i alternatives”. “Demanem que facin un esforç i abandonin els apriorismes ideològics que no els permeten definir les millors sortides i alternatives per continuar lluitant contra el que no ens permet fer realment el nostre camí de reconstrucció de l’estat del benestar, que no és més que l’asfixia econòmica del dèficit fiscal”, ha sentenciat, tot apuntant que és aquesta situació econòmica i el conflicte amb Madrid el que “no ens permet donar moltes sortides a les nostres famílies i més alternatives a les nostres empreses”.

És per això que Rovira s’ha posat al costat del president en funcions, Artur Mas, per “fer extensible i nostra la seva invitació” a la resta de partits per sumar-se al seu acord. “El pacte d’estabilitat l’entenem com un pacte en una situació molt greu i tots hi hem d’abocar els màxims esforços”, ha conclòs.

Davant l’anunci que va fer el PSC dijous avançant que s’abstindrà en totes les votacions que arribin al Parlament sobre el dret a decidir, Marta Rovira ha assegurat no entendre la postura dels socialistes. “No poden abstenir-se abans que hi hagi una proposta sobre la taula. Tot el full de ruta es debatrà i discutirà en seu parlamentària i hi estan cridats tots”, ha dit.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any