Herrera demana un acord nacional pel dret de decidir

  • ICV-EUiA carrega contra les polítiques d'austeritat · Mas avisa a Herrera que se li acabarà el discurs perquè s'apujaran els impostos

VilaWeb
Redacció
21.12.2012 - 11:10

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El portaveu parlamentari del grup d’ICVEUiA, Joan Herrera, ha començat la seva primera intervenció en el ple d’investidura carregant contra les retallades i les polítiques d’austeritat, retraient que Artur Mas plantava cara en l’escenari nacional però acatava en l’escenari econòmic. En el terreny nacional, ha defensat un acord nacional ampli i plural pel dret de decidir, en front de l’acord entre CiU i ERC, ‘que estableixi un full de ruta compartit més enllà de les forces polítiques’.

Herrera ha retret que l’acord de governabilitat passi per alt demandes que han estat aquests dos últims anys al carrer. Ha posat exemples com les tancades als hospitals, les protestes en ensenyament o de treballadors socials. En aquest sentit, ha proposat un ‘front polític i social contra l’austeritat’, una revisió del deute públic, un pla de rescat social, una banca pública i establir la salut i educació com a línies vermelles. També ha proposat un pacte anticorrupció.

El president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, ha tornat a estendre la mà a ICV-EUiA pel que fa al dret a decidir, però li ha recordat que la consulta no es podrà dur a terme si no es garanteix la governabilitat del dia a dia, com ha fet ERC. Mas ha replicat Herrera que el seu discurs se li acabarà perquè ara s’apujaran tots els impostos i l’ha reptat a posar-se a governar i fer les mateixes propostes un mes després. ‘Ja veurà com aquest discurs es queda en res’, li ha etzibat. Mas ha recordat a ICV que governs de tots els colors estan retallant i apujant impostos, i ha descartat, per tant, que sigui una qüestió ideològica com sosté Herrera.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any