El PP demana un front dels partits de l’oposició per a frenar el procés sobiranista

  • Interpel·la el PSC, que ahir va deixar sols Ciutadans i PP en el front del no

VilaWeb
Redacció
21.12.2012 - 09:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, ha obert la segona jornada del debat d’investidura del parlament amb un discurs (pdf) dur contra Mas i contra el pacte CiU-ERC. Ha confirmat que els diputats del PP votarien contra la investidura de Mas i ha fet una crida als partits de l’oposició a formar un front comú contra el procés sobiranista. La petició s’interpreta, també, com una interpel·lació al PSC, que ahir va dir que s’abstindria en tota votació sobre el dret de decidir i, doncs, deixaria sols el PP i Ciutadans en el front del no.

El president en funcions i candidat a la reelecció per CiU, Artur Mas, ha recordat a Sánchez-Camacho que, després de les eleccions del 25 de novembre, el no al dret de decidir havia quedat en una ‘minoria total’ al Parlament. Ho ha dit en resposta a la intervenció de la presidenta del grup parlamentari del PP, que havia acusat Mas de no haver interpretar correctament el resultat de les eleccions perquè no havia fet autocrítica després d’haver perdut dotze escons.

En la rèplica a Mas, Camacho l’ha instat a anar al congrés espanyol per mirar de modificar la constitució per permetre un referèndum legal en el marc legal espanyol. Mas li ha demanat que no presentés la constitució espanyola com una paret infranquejable que impedeixi a Catalunya d’avançar cap a l’assoliment de més sobirania.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any