El PSC s’abstindrà sempre que el Parlament voti sobre el dret de decidir

  • Navarro reivindica la condició de cap de l'oposició · Vaticina que 'Mas serà el president i Junqueras, el líder del govern'

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
21.12.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, va anunciar ahir que el seu partit s’abstindria cada vegada que el Parlament votés sobre el dret de decidir i la consulta sobre l’autodeterminació. Va dir que es mantenia favorable a un referèndum i va garantir, durant el seu discurs al debat d’investidura, que el PSC no posaria entrebancs a la iniciativa. Aquesta decisió deixa el bloc del ‘no’ en tan sols 27 diputats.

Amb tot, Navarro va deixar en mans de CiU, ERC, i d’Artur Mas i Oriol Junqueras, de fer-ho possible, legal i acordat. En virtut d’allò que Navarro considera un pacte de dos socis de govern, es va reivindicar com a cap de l’oposició, perquè ‘Mas serà el president i Junqueras, el líder del govern’.

El candidat de CiU a la presidència, Artur Mas, va titllar de tèbia i còmoda la decisió del PSC d’abstenir-se en totes les votacions al Parlament sobre el dret de decidir. ‘I si hi estan d’acord s’abstindran? I si no hi estan d’acord s’abstindran? Això respon a aquesta comoditat de no mullar-se, però és sorprenent, absolutament xocant i sorprenent’, va criticar Mas, que va replicar punt per punt tots els atacs que li havia adreçat el primer secretari del PSC, Pere Navarro, en la primera intervenció al Parlament. Fins i tot li va etzibar: ‘No entraré en discussions de lideratge. No sé si vostè està en condicions de donar lliçons, com ha fet avui.’

Navarro va afirmar que el president en funcions, Artur Mas, havia volgut privatitzar la qüestió amb el pacte amb ERC. ‘Vostè ja té el pacte fet, el procés decidit i el camí escrit’, va dir. I per això el primer secretari socialista va voler marcar distància tot i no voler interferir en el procés.

‘El nostre partit no posarà bastons a les rodes, cap ni un’, va avançar Navarro. I va deixar clar que des del PSC permetria que Mas i el seu soci acomplissin el seu pacte.

 

Més informació: Mas: ‘No es pot fer el sord al clam per un nou estat’

Junqueras: ‘Les millors eines per al benestar i l’ocupació les dóna un estat’

Otegi, present al parlament de la mà de la CUP

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any