Rita Barberà també s’indigna pel documental de la BBC

  • L'ambaixador espanyol a Londres ha protestat a la cadena per l'emissió d'un documental · Tracta sobre la crisi econòmica i se centra al País Valencià

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
21.12.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La batllessa de València, Rita Barberà, s’ha afegit a les crítiques de l’ambaixador espanyol a Londres, Federico Trillo, pel documental ‘The Great Spanish Crash‘, produït i emès per la BBC. Tracta sobre l’evolució de l’economia espanyola i valenciana des dels anys de bonança fins a la crisi profunda actual. Barberà diu que el documental perjudica la imatge de la ciutat i, per tant, del turisme. A més, insinua que darrere els reportatges del món anglosaxó gens amables amb el País Valencià hi ha interessos turístics.

El documental se centra en la gestió feta al País Valencià, els escàndols del govern del PP, el balafiament de recursos públics i les obres de grans dimensions i d’escassa rendibilitat social. Hi surten la Ciutat de les Arts i les Ciències, la dàrsena del port de València –abandonada des de la disputa de la Copa Amèrica– i l’aeroport de Castelló de la Plana, entre més.

L’ambaixador espanyol a Londres, Federico Trillo, protesta pel contingut ‘parcial’ del reportatge, que ‘tan sols destaca les seves debilitats econòmiques i no les fortaleses’.

El documental l’ha dirigit Paul Mason, un dels periodistes econòmics més prestigiosos de la BBC.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any