RECISA reprén el projecte d’abocador de residus no perillosos a l’Olleria

  • El termini d'al·legacions acaba aquest dijous 20 de desembre

VilaWeb
Redacció
19.12.2012 - 17:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquest dijous 20 de desembre acaba el termini de presentació d’al·legacions i observacions al projecte d’instal·lació d’un abocador de Residus No Perillosos al terme municipal de l’Olleria, a la partida de l’Arribador. La iniciativa és de l’empresa RECISA, propietària dels terrenys on proposa de construir-lo quatre anys després que se li denegara l’autorització. La notícia ha causat malestar a la població per la ‘reincidència’ en l’intent i per la manca d’informació en la tramitació d’una qüestió tan important.

L’adquisició de manera discreta de molts terrenys agrícoles del terme de l’Olleria l’any 2001 va acabar destapant la intenció d’instal·lar-hi una planta de tractament de residus. Aquesta manera de fer va ser, en part, la causa que finalment la població en mobilitzara i aconseguira paralitzar-ne el projecte. Anys després, el 2008, RECISA va proposar de fer servir els terrenys per a construir-hi un abocador de Residus No Perillosos (RNP). L’empresa va demanar una Declaració d’Interés Comunitari a la Conselleria d’Urbanisme, però es va denegar en base a un informe dels tècnics municipals, encarregat pel consistori presidit en aquell moment per Julià Engo.

El mes d’agost passat, RECISA va tornar a presentar una sol·licitud de Declaració d’Interés Comunitari en què mirava d’esmenar els punts pels quals havia estat rebutjada l’anterior i poder encetar el projecte d’abocador. Això implica la publicació durant 15 dies d’un Pla de Participació Pública de l’Estudi d’Integració Paisatgística (pdf) del projecte en concret per tal que s’hi puguen fer observacions i al·legacions. El Butlletí Oficial de la demarcació de València del 30 de novembre recollia aquesta informació i en marcava el termini, que acaba aquest dijous 20 de desembre. Al butlletí també s’afirma que el Pla de Participació Pública estarà a disposició de la població al Tauler d’Edictes de l’Ajuntament i de la web del consistori, si bé la versió digital no s’ha fet pública fins dimarts 18 de desembre, dos dies abans del termini oficial.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any