Morella ja recupera el senyal de TV3

  • La Generalitat Valenciana diu que avisarà al govern espanyol si s'obre qualsevol repetidor de TV3

VilaWeb
Redacció
14.12.2012 - 13:32

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Ajuntament de Morella ha decidit de restablir les emissions de TV3, tancades fa dos anys i mig per ordre de la Generalitat Valenciana sota amenaça de multa si continuava emetent. El batlle, Rhamsés Ripollés, ha explicat que, amb la sentència del Suprem a la mà, entén que Morella ja pot ‘recuperar la normalitat en el seu espai radioelèctric’. Els repetidors dels Ports són propietat de l’Ajuntament, de manera que ara només cal resoldre una qüestió tècnica perquè de seguida es pugui tornar a veure TV3 i també Aragó TV.

Morella esdevé així el primer punt del País Valencià en recuperar el senyal de TV3.

El govern municipal s’ha reunit aquest matí amb els col·lectius que durant aquest últim temps s’han mobilitzat contra el tancament dels repetidors per anunciar-los la decisió. ‘La Generalitat mai haguera hagut d’apagar els repetidors ni atemptar contra la llibertat d’expressió i informació dels ciutadans. Ja era hora que es recuperara la normalitat en la nostra comarca’. A més, ha instat el govern d’Alberto Fabra a complir la sentència i ‘regularitzar de fet la situació a tot el territori’.

El Consell n’avisarà el govern espanyol

Mentrestant, la Generalitat Valenciana ha amenaçat d’avisar el govern espanyol si s’assabenta de qualsevol obertura d’un repetidor de TV3 ‘perquè hi actuï en conseqüència’. Ho ha dit el vice-president José Ciscar després de preguntar-li per la reemissió de TV3 a Morella. Ciscar ha dit que la sentència del Suprem assenyala que la competència sancionadora no correspon al Consell però que ‘no desmenteix la infracció’. Per això, diu, ho traslladarà al govern espanyol, que és qui en té competència.

Informació relacionada.

#ambsenyal: TV3 tornarà al País Valencià

Rafa Xambó: Ha quedat desacreditada l’actitud agressiva del govern Camps

Tots els vídeos de la lluita per TV3 al País Valencià

Vicent Partal: Ací ningú no acota el cap

El govern català s’adreça al valencià per pactar la reciprocitat

Mercè Teodoro: ‘Un alçament de llum en la tenebra’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any