El govern català s’adreça al valencià per arribar a un acord de reciprocitat

  • Ciscar hi posa com a condició que TV3 'respecti les senyes d'identitat del poble valencià'

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
14.12.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El govern de la Generalitat de Catalunya s’ha adreçat formalment a la Generalitat Valenciana per demanar-li d’arribar a un acord de reciprocitat que permeti les emissions de la Televisió Valenciana i Televisió de Catalunya a ambdós territoris. L’executiu català celebra la bona predisposició del consell de la Generalitat Valenciana, ‘manifestada ja en diverses ocasions’ i creu ‘fermament’ en la possibilitat d’arribar a un acord de reciprocitat satisfactori.

El vice-president valencià, José Ciscar, va dir ahir que l’únic interlocutor per a tractar de la recuperació de les emissions de TV3 seria el govern català. Refusava així l’oferiment d’Acció Cultural del País Valencià de parlar amb el govern després de la sentència del Suprem espanyol que anul·lava les sancions a l’entitat. Ciscar, a més, va condicionar la possibilitat d’arribar a acords amb l’executiu català al fet que aquest vulgui ‘respectar les senyes d’identitat del poble valencià’ a TV3.

‘En el moment que el govern català estigui disposat a respectar les senyes d’identitat del poble valencià, la llengua, la nostra cultura, les nostres tradicions, els símbols que els valencians ens hem donat com a propis en el nostre estatut d’autonomia, podem arribar a un conveni de reciprocitat i ho desblocarem absolutament tot’, va declarar.

Ciscar va explicar que l’advocacia de la Generalitat estudiava minuciosament la sentència per establir quines ‘implicacions i efectes’ té.

 

Informació relacionada:

#ambsenyal: TV3 tornarà al País Valencià

Sentència del Tribunal Suprem espanyol sobre TV3 al País Valencià

Rafa Xambó: ‘Queda desacreditada l’actitud agressiva del govern Camps’

Vicent Partal: Ací ningú no acota el cap

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any