Opinió

 

1/73>

Rafa Xambó

12.12.2012

Rafa Xambó: Ha quedat desacreditada l'actitud agressiva del govern Camps

És ben clar que hi havia una actitud agressiva i totalment inacceptable del govern de Francisco Camps contra la recepció de TV3 i contra allò que significa el català al País Valencià: la llengua, la cultura i la connexió entre els territoris de parla catalana. Hi havia un reforç contundent de les posicions més anticatalanistes contra la cultura dels valencians. Això s’ha desacreditat del tot amb la sentència del Suprem, que referma que ells no tenien competències per tallar les emissions de TV3. De manera que la primera interpretació és que això ha estat una victòria.


Supose que ara hauran de tornar a ACPV els diners de la quantiosa multa que els havien imposat. La multa resta sense efecte i això és molt bon senyal, perquè ACPV podrà reprendre amb més normalitat les activitats, esmorteïdes per l'ofec sistemàtic de la Generalitat valenciana. La sentència desacredita completament les polítiques comunicatives del PP al País Valencià, i fa tornar el seny. És a dir, que no pot ser que es puga veure, per exemple, Al-Jazeera i en canvi no es puga veure la televisió catalana. És absurd.


Si tècnicament ACPV pot fer-ho, estic segur que es reprendran les emissions ben prompte. Caldrà veure si a Madrid volen ara clavar-se en l'embolic de començar, novament, un expedient contra ACPV per a tornar a tallar TV3. No hi han intervingut mai. Per tant, si tècnicament és possible, demane a ACPV que tire pel dret i faça possible novament la recepció de TV3.


També cal tenir en compte que si es torna a veure TV3 veurem com ha canviat, sobretot en l'àmbit informatiu. Ja ho vaig advertir fa temps, quan es va acabar el tripartit i CiU va pactar amb el PP, que els informatius de TV3 cada volta s'assemblen més al model intervencionista de Canal 9.


Avui també és el dia de recordar que si TV3 és nostra, RTVV també ho és. Avui és un dia per a comprometre'ns en la defensa i en la lluita per recuperar RTVV per a tots els valencians en uns moments ben difícils. Qui sap, potser al febrer l'Audiència Nacional espanyola ens sorprèn i tomba l'ERO, perquè aquest ERO també és fill de l'època bàrbara de Camps.



Rafa Xambó
(Opinió telefònica recollida per VilaWeb)

Editorial