La Razón qualifica el cartell de ‘Keep Calm’ de nazi i és obligada a rectificar

  • Confón el govern britànic amb els nazis

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
12.12.2012 - 16:15

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El popular cartell ‘Keep Calm and Speak Catalan’, que en els darrers dies s’ha escampat per les xarxes socials, ha tornat a ser objecte de polèmica de manera sorprenent. El diari La Razón ha atribuït el cartell al nazisme durant uns minuts, com es pot veure en la imatge, extreta de l’edició digital del diari del grup Planeta, amb el titular ‘ERC recupera un cartel de la Alemania nazi para pedir hablar en catalán‘. Uns minuts després ha rectificat i ha modificat la primera part del text titulant: ‘ERC recupera un cartel de la II Guerra Mundial’.

El cartell és una adaptació feta per l’informàtic i professor universitari Josep Maria Ganyet (@ganyet) del clàssic ‘Keep calm and carry on’, sorgit l’any 1939 com un intent del ministeri d’Informació Britànic per generar optimisme entre la població mentre les tropes alemanyes provaven d’envair el país, just quan va esclatar la segona guerra mundial. Però aquesta invasió no va succeir mai i es van destruir milers de peces estampades amb aquest logo, que mai es van utilitzar. Vegeu aquest vídeo de la histròria del lema.

Ganyet també ha creat una web des de la qual es pot descarregar el logo en diferents mides i formats, ja sigui per a fer de perfil, de fons de pantalla o per a qualsevol altre ús.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any