Èxit a la xarxa del vídeo ‘Volen que el català no es parli’

  • Realitzat per la Plataforma per la Llengua, desmunta tòpics espanyolistes sobre el català

VilaWeb
Redacció
10.12.2012 - 11:59

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El vídeo ‘Volen que el català no es parli’ publicat fa un parell de setmanes per la Plataforma per la Llengua ha tingut un gran èxit a la xarxa, i ja ha superat de llarg les 50.000 visites a YouTube. El vídeo contradiu amb dades alguns tòpics espanyolistes relatius a la llengua catalana, com ara que el català es parla poc, que els nouvinguts no el parlen, que se’n perd l’ús, que no és una llengua de negocis… o que no pot ser la llengua vehicular a l’escola.

Amb la polèmica per la reforma educativa del ministre José Ignacio Wert, que implica un atac a la immersió lingüística, el vídeo ha tornat a circular amb força a la xarxa.

Algunes de les dades que presenta són les següents: 12.685.000 persones entenen el català; 500.000 nous parlants de català en els darrers set anys; hi ha un 76,5% de parlants de català a Catalunya; és la catorzena llengua més parlada de la Unió Europea, i la vint-i-setena en el rànquing mundial segons el pes econòmic; el 80% de la societat catalana dóna suport al sistema d’immersió; hi ha un milió de lectors de diaris en català i dos milions d’oients que escolten ràdio en català. I és la vuitena llengua més activa a internet.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any