Som Anoia, una nova aposta de periodisme de proximitat comarcal

  • El setmanari anoienc és una proposta de tres periodistes que volen oferir 'noves mirades i generar confiança en una de les comarques catalanes més castigades per la crisi econòmica'

VilaWeb
Redacció
04.12.2012 - 17:15

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquest vespre es presenta a Igualada una nova proposta de periodisme de proximitat en format de setmanari comarcal, Som Anoia. És una nova capçalera local de pagament que oferirà informació, anàlisi i opinió relacionada amb l’Anoia i els anoiencs. Sortirà el 14 de desembre i l’edita Ciclostil Edicions SCCL, una cooperativa de treball impulsada per tres periodistes.

Els seus impulsors el defineixen com ‘un projecte professional que aposta per la comunicació independent, plural i de qualitat’. Neix amb una cinquantena de col·laboradors regulars provinents d’àmbits com l’educatiu, l’econòmic, el cultural, l’esportiu i l’associatiu, entre més.

Els editors afirmen que volen aportar ‘noves mirades i generar confiança en una de les comarques catalanes més castigades per la crisi econòmica, així com oferir coneixement i debat en una societat i un país en transició’.

El setmanari es distribuirà cada divendres a quiosc, al preu d’un euro i mig, però també comptarà amb una plataforma digital i presència a les xarxes socials. El setmanari imprès recollirà continguts propis d’internet, com ja ha anat fent la majoria de la premsa escrita.

Els impulsors expliquen que ‘en un moment en el que els lectors troben moltes notícies de franc, l’aposta és posar en context l’actualitat comarcal, apostar per gèneres interpretatius i incorporar disciplines com la infografia’.

L’acte de presentació d’avui es fa a les vuit del vespre al Teatre Municipal de l’Ateneu Igualadí, amb la participació del periodista Salvador Cot. Per a l’ocasió, Som Anoia ha fet una edició especial de 16 pàgines en color i 8.000 exemplars.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any