En el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

VilaWeb
EUPV Ontinyent
03.12.2012 - 10:22

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Hui, 3 de desembrem se celebra el Dia Internacional per a les Persones amb Discapacitat. Des d’EU d’Ontinyent volem llançar unes reflexions al respecte. El cap de setmana passat, a Madrid, milers de ciutadans clamaven contra les retallades que afecten aquest sector. Els ciutadans demanaven un pacte d’estat per tal d’evitar el retrocés social. Aquest sector, com sabem, és l’últim a rebre ajudes i uns dels primers que ha estat afectat per les retallades fetes pel PP tant a l’Estat com a les diferents autonomies.

Les persones més febles de la societat són aquelles que més greument estan patint les retallades. El deute del Consell amb aquest sector ha provocat l’amenaça d’aquest sector a causa dels impagaments als centres de discapacitats, els impagaments de les nòmines dels treballadors i treballadores que atenen les persones amb algun grau de discapacitat, bé siga física o intel·lectual. Els treballador dels centres ocupacionals no cobren per les tasques realitzades.

A més a més, a nivell estatal, a més de les dures retallades al sector hem d’afegir les retallades i la quasi desaparició de la Llei de Dependència, retrocés social que culmina el PP amb la congelació de les pensions, com també va fer el PSOE amb el govern de Zapatero.

Aquest sector de la població ha demanat que l’actual crisi socioeconòmica, que ha estat la major estafa als drets de la ciutadania per entrebancar i deteriorar el dret a una atenció a la diversitat i a una assistència sanitària universal, no agreuge la situació ja de per si precària d’aquestes persones, vist l’atac als seus drets i recursos.

Recordem que aquestes persones han donat un clar exemple de lluita a la resta de la població, bona mostra d’aquesta lluita la vàrem viure a molts municipis del País Valencià, entre ells Ontinyent, ciutat que va rebre la marxa per la Discapacitat. Aquesta marxa va acabar amb l’arribada a les Corts dels seus representants, els quals foren desallotjats de les Corts i menyspreats pel govern de la Generalitat que no va voler atendre ni ser sensible a les seues reivindicacions.

La discapacitat i altres sectors de la població ens mantenim en lluita per defensar allò que legítimament ens correspon, fins que els responsables polítics posen fi a aquest brutal retrocés en drets.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any