Boluda demana el concert econòmic per al País Valencià

  • El president de l'Associació Valenciana d'Empresaris vol que el Consell pugui recaptar els impostos i pagar una quota a l'estat

VilaWeb
Redacció
02.12.2012 - 12:59

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de l’Associació Valenciana d’Empresaris (AVE), Vicente Boluda, considera que el tracte que rep el País Valencià en finançament és vexatori, i reivindica un nou model de finançament basat en el concert econòmic. En una entrevista a El País, Boluda es mostra partidari de refundar l’estat espanyol, ‘que seguin quatre o cinc senyors’ al voltant d’una taula i en parlin. ‘Jo vull recaptar, i pagar a l’estat espanyol la meva quota’, diu Boluda.

El president de l’AVE s’explica així: ‘No sé si hi ha una oportunitat per a redundar l’estat espanyol, però fa falta alguna cosa semblant. Si els bascos i els navarresos tenen una cosa que es diu concert econòmica, jo també la vull. Ni més ni menys’.

La fórmula de què parla és un concert econòmi. ‘Vull recaptar i pagar a l’estat espanyol la meva quota. Tots la mateixa quota, o amb la referència que sigui necessària, com a població. Si jo recapto i sé exactament quant he de pagar, i no un percentatge sobre el que recapto, la resta ja veuré en què me la gasto, i m’ho sabré gastar molt millor’.

Boluda opina que el País Valencià pateix des de fa molt de temps un tracte discriminatori en finançament. ‘No és només discriminatori, sinó fins i tot vexatori, perquè és l’única comunitat que paga per sobre de la mitjana i rep per sota de la mitjana, estant per sota en PIB per habitat. No és problema d’aquest govern [espanyol], ni de l’anterior, ni de l’anterior. Ve de lluny’.

I reivindica la necessitat de mantenir una bona relació amb Catalunya, i de potenciar el corredor mediterrani. ‘S’ha d’aprofitar l’ocasió, i donar suport a Catalunya com a unes altres comunitat que creuen que el sistema de finançament no és equitatiu’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any