Herrera: ‘Ja n’hi ha prou d’apropiar-se el dret de decidir’

  • Proposa una reunió per a aturar els desnonaments

VilaWeb
Redacció
26.11.2012 - 13:34

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El secretari general d’ICV-EUiA, Joan Herrera, s’ha felicitat per haver aconseguit els tres objectius d’aquestes eleccions: una gran mobilització traduïda en una gran participació, que la qüestió social entrés en el debat, i la ‘derrota dels objectius polítics de CiU’. I ara proposa que es tiri endavant un acord sobre el dret de decidir, però ‘amb una salvaguarda: la centralitat ja no és al govern, és al parlament’. Per Herrera, els resultats electorals han castigat les retallades de CiU.

De fet, ha retret que Artur Mas ‘s’apropiés del dret de decidir’ i ha dit que aquest dret no era de Mas sinó del poble. Mas va plantejar les eleccions amb una lògica de plebiscit i adhesió a la seva persona, i la veu del poble ha dit que no. Ja n’hi ha prou, d’apropiar-se del dret de decidir’.

També ha proposat que hi hagi de manera immediata una cimera per aturar els desnonaments, amb la presència de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, i que es posi en marxa les dues comissions d’investigació al parlament (la de salut i la d’entitats financeres).

Herrera ha valorat com a ‘bona notícia que el líder de les retallades hagi tingut una patacada’. I considera que amb els resultats electorals a la mà cal fer ‘un gir de 180 graus per assolir un compromís de les esquerres’; i per això ha demanat que cap partit d’esquerres no faciliti la investidura d’Artur Mas.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any