Mas es planteja querellar-se contra El Mundo en nom de la Generalitat

  • Nega les acusacions del diari madrileny i expressa la confiança en Felip Puig, que també presentarà una querella.

VilaWeb
Redacció
19.11.2012 - 10:44

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha dit que aquest matí posaria la querella en nom de CiU ‘i potser també en nom de la Generalitat’ contra les acusacions del diari El Mundo, la qual considera que atempta contra el seu honor. El conseller de l’Interior, Felip Puig, i els Mossos d’Esquadra objecte de les acusacions d’avui del diari, també es querellaran contra El Mundo.

En una entrevista a la Cadena Ser, Mas ha assegurat que mai no s’ha beneficiat de diners procedents de suposats comptes a Suïssa, i també ha expressat una confiança absoluta en el conseller de l’Interior, Felip Puig.

‘Tot és rotundament fals’, ha reiterat Mas, que només ha reconegut com a cert que el seu pare, que va morir-se el març passat, va fer una ‘regularització fiscal’ en un moment determinat per pagar tots els impostos que no havia pagat en el seu moment, ‘com és conegut i com fa altra gent’.

Mas ha qüestionat les informacions del Mundo sobre els suposats vincles entre CiU i la corrupció, i ha posat en dubte que pugui tenir credibilitat una informació que fins i tot el mateix diari, en l’editorial, diu que no es pot demostrar. També ha recordat que ningú no s’ha fet responsable dels esborranys policíacs i que el jutge del cas no en sap res.

Mas va parlar ahir a la nit amb Felip Puig, i assegura que les informacions que el diari publica avui sobre ell també són falses. Avu El Mundo ha arribat als quioscos amb el que els seus autors presenten com una nova revelació policíaca: Si la setmana passada acusava Mas i Jordi Pujol de tenir comptes secrets a Suïssa en companyia de Fèlix Millet avui acusa Felip Puig d’haver rebut 250.000 euros del Palau de la Música i els Mossos, de destruïr-ne les proves.

Per la seva banda, els Mossos d’Esquadra han anunciat que començaran ‘accions legals’ contra el diari i contra els responsables de les informacions publicades els últims dies perquè recullen ‘greus falsedats’ i per ‘defensar l’honor i la credibilitat’ de la policia catalana. En un comunicat, la Direcció General de Policia ha assegurat que ‘són rotundament falses totes les informacions i referències’ al cos de la policia catalana i que ‘en cap cas s’han amagat o destruït elements que puguin implicar a cap persona’.

El jutge del cas Palau convoca al comissari en cap de la UDEF

El jutge del cas Palau ha convocat el comissari en cap de la Unitat Central de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la policia espanyola a una reunió perquè ‘doni compte sobre les informacions aparegudes aquests dies al diari El Mundo’, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). La petició d’aquesta reunió ha estat feta avui pel magistrat del jutjat d’instrucció número 30 de Barcelona, que s’ocupa de les investigacions del cas Palau. La UDEF és la unitat de la policia espanyola a la que s’atribueix l’esborrany policial que cita en les seves informacions el rotatiu madrileny.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any