Piera se suma als territoris catalans lliures

  • L'Ajuntament ho ha decidit el 30 d'octubre, en ple extraordinari, amb nou vots a favor i tres en contra.

VilaWeb
ANC
15.11.2012 - 10:12

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Piera, en un ple extraordinari, decideix declarar-se territori català lliure davant el context d’emergència nacional que viu Catalunya.

La declaració, presentada pel grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya el 30 d’octubre en ple extraordinari a Piera, va rebre el suport dels regidors de Convergència i Unió. Es va aprovar per nou vots a favor, tres d’ERC i 6 de CiU, i va rebre tres en contra, dos del PP i un de PxC.

DECLARACIÓ MUNICIPAL D’INDEPENDÈNCIA DE CATALUNYA

Davant el context d’emergència nacional que viu Catalunya, l’Ajuntament de Piera, reunit en sessió extraordinària del Ple, aprova el següent acord:

Per la present, ens adrecem al Parlament de Catalunya, en general, i a tots els seus grups parlamentaris, en particular, per tal que la Cambra Catalana assumeixi, de forma unilateral i a tots els efectes, la plena sobirania de la nació catalana, en la perspectiva de la constitució d’un estat català lliure, independent, democràtic i social.

El passat Onze de setembre, vora dos milions de catalans van sortir al carrer per reclamar la constitució de Catalunya en un nou estat d’Europa.

Aquest Ajuntament no pot restar impassible davant els clams que la ciutadania va expressar-hi: la voluntat d’esdevenir un poble lliure i la denúncia pel maltracta polític, econòmic i social que pateix Catalunya vers l’estat i que dinamita el nostre potencial com a país i les oportunitats de la nostra gent.

Aquesta és la força que ens empeny a subscriure la present així com a declarar el municipi de Piera com a territori català lliure i, a l’espera que el Parlament de Catalunya dicti la legislació legalment aplicable, la legislació i els reglaments d’abast espanyol seran vigents de forma provisional.

Els acords que aquí es proposen són fruit de la situació social i econòmica que pateixen els ciutadans i ciutadanes de Piera i, per extensió, tot el poble de Catalunya com a conseqüència de la seva pertinença a l’Estat espanyol. L’espoli fiscal suposen 16.000 milions d’euros per Catalunya i 2.129€ per ccada ciutadà de Piera. Això representa per la nostra ciutat 32.000.000€ anualsque marxen i no tornen. El govern de l’Estat, al mateix temps, ha incomplert de forma reiterada les seves obligacions econòmiques amb el govern de la Generalitat de Catalunya, causant així uns greus perjudicis al poble de Catalunya i posant en descrèdit internacional les seves institucions. Aquesta conducta de deslleialtat institucional ha agreujat els desequilibris creats pel dèficit fiscal insostenible que pateix la Nació Catalana i que desvia cap a Espanya uns recursos imprescindibles per al bon funcionament dels serveis de la Generalitat i dels ajuntaments.

És doncs, davant d’aquest context crític que viu el país, que cal actuar amb fermesa i en defensa dels interessos col·lectius generant un clima de confiança i esperança per poble català.

És per tots aquests motius, i principalment per a preservar el benestar dels ciutadans i ciutadanes de Piera i, per tal d’impedir que l’agreujament d’aquesta situació de crisi derivi en greus problemes de cohesió social, de degradació de les activitats empresarials i en més increments de l’atur i la pobresa de les classes treballadores que ja patim, que aquest Ajuntament vol fer sentir la seva veu en aquests moments històrics.

En base a totes aquestes raons i quan aquest mes es compleixen tres anys de les primeres consultes a Catalunya, es proposa l’aprovació dels següents acords:

PRIMER – Manifestar que Catalunya té dret a decidir sobre el seu futur de manera lliure i democràtica.

SEGON – Instar el Parlament de Catalunya a convocar un referèndum sobre la independència  de Catalunya i, si s’escau, a votar la declaració unilateral de sobirania nacional de Catalunya.

TERCER – Sotmetre a la consideració del Parlament de Catalunya la necessitat d’emprendre accions immediates per la creació d’una hisenda pròpia, basada en la Resolució aprovada pel Parlament de Catalunya el 25 de juliol de 2012 i d’un banc nacional des del qual es gestionin el règim fiscal i el finançament dels serveis i institucions públics.

QUART – Que el Parlament de Catalunya acordi, amb caràcter immediat les mesures que cregui convenients i ordeni la transició fins a la constitució formal de l’Estat català.

CINQUÈ – Donar suport a l’Assemblea Nacional Catalana en les diferents accions i estratègies que realitzi per a la llibertat de Catalunya.

SISÈ – Adoptar el compromís de treballar conjuntament amb la ciutadania i les entitats del nostre municipi per fer cada vegada més àmplia la majoria social i econòmica necessària per esdevenir un estat propi de la Unió europea.

SETÈ – Apel·lar a l’esperit cívic de tot Europa, inclòs l’Estat espanyol, per tal que s’imposi una resolució democràtica dels conflictes i s’avanci en els ideals de la pau, el treball i la llibertat, l’amistat i la germanor entre els pobles del món.

VUITÈ – Notificar-ho a la Presidència del Parlament de Catalunya i a tots els grups parlamentaris, a la Presidència de la Generalitat de Catalunya, a la Presidència del Govern Espanyol, als diferents grups parlamentaria del Congrés de Diputats, a l’Associació de Municipis per la Independència, per tal que aquesta ho comuniqui als seus municipis adherits, i a l’Associació Catalana de Municipis i Comarques de la Federació de Municipis de Catalunya.

data-edicio: Dimecres, 31 Octubre, 2012

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any