L’impacte de la vaga en la campanya electoral

  • La majoria de partits del Principat convoquen a les mobilitzacions d'avui

VilaWeb
Redacció
14.11.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La vaga general convocada per a avui pels sindicats de tots els Països Catalans arriba en plena campanya electoral a Catalunya. La majoria de partits que es presenten a les eleccions al Parlament del 25 de novembre ja han anunciat el suport a la vaga. Es tracta del PSC, ERC, ICV-EUiA, SI, Ciutadans, la CUP-AE, Pirates de Catalunya i Escons en Blanc. Tot i que la implicació no és la mateixa en tots els casos.

Així, el PSC, ERC, SI, ICV-EUiA, la CUP han anul·lat tots els actes de campanya previstos per a avui i s’han sumat a les manifestacions convocades a diverses ciutats de Catalunya.

‘Aquesta és una protesta laboral i ciutadana europea contra les polítiques de retallades, que coincideix amb el que proposa el PSC’, ha dit el candidat socialista Pere Navarro, que té previst d’assistir a la manifestació d’aquest vespre a Barcelona.

Alfons López Tena, candidat de Solidaritat, va traslladar personalment al secretari general de Comissions Obreres (CCOO), Joan Carles Gallego, el suport del partit a la vaga general, i aquest vespre també serà a la manifestació convocada pels sindicats.

Per la seva banda, ICV-EUiA, a més de sumar-se a la vaga, ha fet una crida a mobilitzar-se per evitar més desnonaments, i ha enganxat cartells convocant a la vaga.

La CUP participa activament en les mobilitzacions, que van començar ahir al vespre amb concentracions a una vintena de municipis i tancaments a alguns ajuntaments.

Escons en blanc ha comunicat que repartirà propaganda de la vaga general i els Pirates de Catalunya s’han posicionat a favor de la jornada de protesta.

Ciutadans defensa la vaga, però no participarà a la manifestació per considerar que patronats i sindicats són ‘corresponsables’ de la situació econòmica. No obstant això, la formació també ha anul·lat tots els actes de campanya.

CiU, PP i UPyD no donen suport a la vaga general del 14 de novembre. CiU, però, ha decidit suspendre els actes de campanya d’avui, i treballarà de portes endins. El PP manté l’agenda, tot i que ha suspès un míting previst a Mataró. Sánchez-Camacho serà a un parc infantil, on té previst de presentar les seves propostes en matèria de família. Per la seva banda, UPyD considera que el sindicalisme i la política han de ser dues esferes autònomes.

El PACMA i Plataforma per Catalunya no s’han posicionat respecte la vaga general.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any