La batalla del PP no l’han de pagar les nostres institucions

VilaWeb
Josep Albinyana
05.11.2012 - 00:06

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El mes d’octubre ha acabat amb canvis significatius en alguns càrrecs polítics importants a la comarca, uns canvis que s’han precipitat i que són, en realitat, moviments en la batalla cada volta menys somorta pel control intern del Partit Popular.

Primer, els regidors del PP a Ontinyent van fer caure l’ex-alcaldessa Lina Insa del seu lloc de portaveu municipal del partit, i en cosa de pocs dies el seu substitut, Filiberto Tortosa, va dimitir de president de la Mancomunitat enmig d’una situació delicadíssima per a l’ens comarcal. Aquest fet pot incrementar la fragilitat d’una Mancomunitat amenaçada per propostes ‘provincialistes’ del govern espanyol que prefereix de reforçar encara més les diputacions, i pel greu problema econòmic que li pot suposar entrar a formar part del Consorci de Residus.

Aquests moviments s’han de llegir com a reubicacions tàctiques per les lluites internes entre els corrents actuals en el PP. D’una banda Lina Insa, situada en l’òrbita del president de la Generalitat i del partit, Alberto Fabra; i de l’altra Filiberto Tortosa, pròxim al president de la Diputació i del PP ‘provincial’, Alfonso Rus.

Ara sembla que el camp de batalla s’ha traslladat fins a Caixa Ontinyent, on, segons algunes informacions, tots dos sectors estan pugnant  per aconseguir designar-ne un president afí. Siga com siga, hem d’estar ben atents per a evitar que els ‘contendents’ convertisquen les institucions i entitats de tots en monedes de canvi de partit que poden quedar excessivament devaluades. D’exemples, malauradament, els valencians ja n’hem tingut a manta.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any