Homenatge ciutadà a Pasqual Maragall

  • Es va organitzar per Facebook i s'ha fet avui al Castell de Montesquiu

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
21.10.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un grup de ciutadans de base que s’han organitzat a través de les xarxes socials han preparat avui un homenatge a l’ex-president de la Generalitat, Pasqual Maragall. S’ha fet al Castell de Montesquiu (Osona) i és fruit de l’aparició a Facebook, fa alguns mesos, d’un grup que demanava homenatjar Maragall, que l’octubre del 2007 va anunciar que tenia Alzheimer. ‘Hem elegit Montesquiu perquè és un paisatge vital per a Maragall i serà una jornada fluida i sense protocols, perquè en Pasqual s’ho passi bé’, deia Francesc Cayuela, del comitè organitzador.

La diada, que té el suport de la seva família, vol ser festiva i no política, i per això no hi ha hagut ni mítings ni intervencions polítiques.

El programa ha començat a les onze i durant tot el matí hi ha hagut partits de futbol i ping-pong, un ‘speaker’s corner’ on tothom ha pogut parlar i s’ha projectat el film documental ‘Bicicleta, cullera, poma‘, sobre la malaltia de Maragall i com la viuen els qui l’envolten. A migdia s’ha fet una foto de grup, s’ha passat un vídeo amb imatges inèdites o poc conegudes, s’ha fet un dinar de pícnic i després hi ha hagut ball, actuacions de màgia i música que ha elegit el mateix Maragall.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any