Nova retallada del govern valencia, que prescindirà de tres mil treballadors públics

  • Preveu estalviar uns 300 milions d'euros

VilaWeb
Redacció
19.10.2012 - 16:42

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El govern valencià ha aprovat avui el decret-llei de reestructuració i racionalització del sector públic empresarial i fundacional, que comportarà una nova retallada de la despesa i la reducció del 40% dels treballadors de les empreses públiques, uns tres mil treballadors. Ho ha explicat el conseller d’Economia, Máximo Buch, en conferència de premsa. El govern també ha confirmat que suprimirà 46 ens del sector públic i que passarà de 76 àrees funcionals a tan sols 6, que integraran 25 empreses i cinc societats amb participació minoritària. L’estalvi previst en despeses de personal se situa en uns 300 milions d’euros, segons l’executiu.  Aquesta mesura no té en compte l’ERO que preveu acomiadar 1.200 treballadors de Ràdio Televisió Valenciana.

Buch ha precisat que la mesura no implica que tots tres mil treballadors afectats perdin el lloc de treball, sinó que una part, els funcionaris de les entitats que desapareixen i les funcions dels quals no passin a ser desenvolupades per altres entitats, s’adscriuran amb les mateixes condicions a l’administració de la Generalitat.

En el cas dels treballadors les funcions dels quals passin a ser desenvolupades per altres entitats, aquests treballadors presteran els seus serveis al nou ens. Qui sí que pot perdre el lloc de treball són els treballadors amb contracte laboral.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any