El treball social, clau per a la integració de les persones amb discapacitat

  • Fer activitats i tallers ocupacionals ajuda a les persones amb discapacitat a desenvolupar les seves habilitats creatives i a relacionar-se amb altres persones fora del seu cercle més pròxim

VilaWeb
Clara Roig i Noelia Rodríguez
16.10.2012 - 10:42

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Centre Ocupacional Arc de Sant Martí de Martorell és una fundació privada en col·laboració amb la Generalitat que s’encarrega d’atendre a les persones amb un grau de discapacitat sever que no poden treballar i que necessiten ajuda continuada.

Entrevista a Txema Morte: Voluntari discapacitat al Centre Ocupacional Arc de Sant Martí

El treball social que fa l’entitat és fonamental per a la seva integració i desenvolupament personal. Tot i que en els darrers anys hi ha hagut un augment de recursos a la zona, encara són insuficients, i ara per ara estan buscant donacions d’empreses privades i entitats benèfiques per poder mantenir-se.
El Centre Arc de Sant Martí inclou un servei d’atenció especialitzada, un servei de teràpia ocupacional i un futur centre residència per a persones amb disminució psíquica i mental. La fundació vol donar una resposta a aquelles famílies de nois i noies amb discapacitat intel·lectual i oferir-lis ajuda per cuidar els seus fills i buscar una solució de cara al seu futur.

El Centre d’Atenció Especialitzada atén als joves que per les seves dificultats i el seu grau d’afectació necessiten suport continuat per a les activitats de la vida diària, en els hàbits d’higiene i de menjar. El servei de teràpia ocupacional és un taller per als nois i noies en edat de treballar però que no han pogut accedir al món laboral o a cap altre taller ocupacional més normalitzador. En allà, fan diferents activitats com ceràmica, pintura o jardineria i també assisteixen a sessions de psicomotricitat, estimulació sensorial o fisioteràpia.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any