Passió castellera a Tarragona

  • Bordegassos de Vilanova, Castellers de Sant Cugat i Xicots de Vilafranca, al capdavant de la primera jornada del Concurs de Castells · Diumenge és el torn de les colles grans

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
06.10.2012 - 21:26

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El 24è Concurs de Castells de Tarragona (Twitter i Facebook) ha arrencat aquest dissabte amb força i amb molta emoció per part de la vintena de colles que hi han participat, a la plaça de braus de Tarragona. Hi ha hagut castells de vuit, algun dels quals de gamma alta, com el dos de vuit amb folre, que han situat al capdvant de la classificació els Bordegassos de Vilanova, els Castellers de Sant Cugat i els Xicots de Vilafranca. Això, a l’espera de l’actuació de les colles grans, aquest diumenge.

Un dels principals atractius del concurs és que és l’única diada de tota la temporada en què tots els castells reben una puntuació segons la seva dificultat. Aquest fet propicia que les colles punteres competeixin per aconseguir el primer lloc en la classificació final. En aquest sentit, els Castellers de Vilafranca parteixen com a favorits, situats al capdavant del rànquing casteller i guanyadors dels cinc últims certamens. En qualsevol cas, totes les colles participants troben en el Concurs un marc propici per provar les seves millors construccions.

Per agilitar el desenvolupament del concurs, les colles tindran un temps màxim per a muntar els castells, en funció de la complexitat d’aquests. Una altra de les novetats és que es permetrà a les colles de tornar a provar un castell encara que s’hagi carregat prèviament.

Concurs en dues jornades

Aquest dissabte han actuat, a més dels Xicots de Vilafranca, els Castellers de Sant Cugat i els Bordegassos de Vilanova, els Sagals d’Osona, els Marrecs de Salt, els Nens del Vendrell, els Castellers de Terrassa, els Margeners de Guissona, els Moixiganguers d’Igualada, els Xics de Granollers, la Colla Jove de Castellers de Sitges, els Castellers d’Esplugues, els Castellers del Poble Sec, els Castellers de Badalona. els Minyons de l’Arboç, els Castellers de la Sagrada Família, els Nois de la Torre, els Tirallongues de Manresa, els Castellers de Sant Pere i Sant Pau, i els Xiquets del Serrallo.

Diumenge a partir de les deu del matí, és el torn dels Castellers de Vilafranca, la Colla Vella dels Xiquets de Valls, la Colla Jove Xiquets de Tarragona, la Colla Joves Xiquets de Valls, els Xiquets de Tarragona, els Capgrossos de Mataró, els Castellers de Sants, els Castellers de Barcelona, els Castellers de Sabadell, els Castellers de la Vila de Gràcia, els Xiquets de Reus i els Castellers de Lleida. Convé recordar que una de les colles capdavanteres del país, els Minyons de Terrassa, no participen mai al concurs perquè no estan d’acord amb l’esperit competitiu amb què es fa.

Seguiment del certamen

El concurs es pot veure en directe a la web de la Xarxa i es pot seguir a través de Twitter, amb l’etiqueta #concurs2012. TV3 l’emetrà en directe, i diumenge també es podrà seguir pel 3 a la carta. Diverses televisions locals també l’oferiran, i es podrà veure en una pantalla gegant a l’Smart Parc Tabacalera de Tarragona. I per no perdre’s cap detall, el minut a minut del concurs es pot seguir també a través de l’aplicació per a dispositius mòbils amb sistemes operatius Android i IOS.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any