Mas veu ‘perfectament viable’ la Catalunya independent

  • 'Produïm el mateix que Portugal amb 7,5 milions d'habitants', destaca el president, que remarca la necessitat que els catalans decideixen si volen un estat propi

VilaWeb
Redacció
03.10.2012 - 13:28

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Artur Mas ha remarcat avui que una Catalunya independent és ‘perfectament viable’ econòmicament. ‘Produïm el mateix que Portugal, que té deu milions d’habitants, amb set milions i mig. Tenim una economia equivalent a la de països relativament petits d’Europa. I, a més, tenim una grandíssima capacitat d’obrir-nos a l’exterior, amb empreses amb inversions a fora, amb la força del turisme, amb inversió estrangera…’, ha declarat (vídeo). I ha defensat que es pugui convocar el referèndum dins dels pròxims quatre anys.

Ho ha explicat així: ‘És fonamental que en la legislatura vinent els catalans exerceixin el dret de decidir el seu futur. I en l’horitzó hi ha de caber l’estat propi per Catalunya. No podem renunciar a formular el futur en termes d’un estat propi dins la UE, amb ponts amb l’estat espanyol i amb altres estats europeus’.

I ha afegit: ‘Haurem de contactar amb governs d’Europa i del món per preparar el referèndum’, preveient una negativa de l’estat espanyol ha acceptar de negociar les condicions de la consulta.

D’una altra banda, Mas s’ha tornat a queixar qeu els governs autonòmics carreguin el pes de la reducció del dèficit, i que hi hagi de fer en educació, sanitat i serveis socials. I ha demanat que l’objectiu de dèficit de l’any vinent es situï en l’1,5%, i no pas el 0,7%.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any