Martí Gasull perd la vida en un accident de muntanya a l’Himalaia

  • Va ser un dels fundadors i membres més actius de la Plataforma per la Llengua · L'entitat destaca el seu compromís amb la llengua, la cultura catalana i la lluita pel país

VilaWeb
Redacció
24.09.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El fundador i un dels membres més actius de la Plataforma per la Llengua, Martí Gasull, s’ha mort aquest cap de setmana en un accident de muntanya a l’Himalàia. Una allau ha fet nou morts i ha deixat sis desapareguts en un campament al Manaslu (Nepal). Almenys cinc persones ferides han estat rescatades per helicòpters i traslladades a Katmandú.

La Plataforma ha penjat una nota a la seva web per donar a conèixer la notícia i expressar el condol a la família de Gasull:

Mort en un accident de muntanya al Manaslu (Nepal) Martí Gasull, sens dubte en aquests moments el principal activista i lluitador per la llengua catalana al nostre país. Activista per la llengua i la cultura catalana. Fundador i màxim impulsor de la Plataforma per la Llengua, de qual n’era dirigent. Independentista i apassionat de l’alta muntanya, compromès amb la llengua, la cultura catalana, i prou conegut per la seva humanitat i compromís en la lluita pel nostre país. La Plataforma per la Llengua expressa el seu més sentit condol a la família.’

L’inspector de policia Basant Mishra ha explicat que han recuperat els cossos sense vida d’un escalador alemany i un guia nepalès. Han aparegut a uns 7.000 metres al mont Manaslu (8.163m), a uns 100 quilòmetres al nord-oest de Katmandú. L’accident s’ha produït a gran alçada, en una zona de difícil accés per als equips de rescat. A més, els núvols i la boira dificulten las tasques de rescat.

La notícia ha tingut un fort impacte a les xarxes socials especialment entre la família sobiranista i de defensa de la llengua, per la qual Gasull era molt conegut i estimat. El Twitter s’ha omplert de missatges de consternació, condol i reconeixement per la feina feta en defensa de Catalunya.

 

Més informació: Opinió de Tomeu Martí: ‘Martí Gasull, des de Mallorca’

Muriel Casals, sobre Martí Gasull: ‘És molt dolorós que no hi sigui perquè vénen temps difícils però feliços i el necessitàvem molt’

El gener d’aquest mateix any, Martí Gasull va oferir a VilaWeb la seva opinió sobre la decisió d’alguns mossos d’esquadra de parlar en castellà com a protesta per les retallades que es van fer al Departament d’Interior. Gasull va dir: ‘Aquests comportaments recorden l’època de la dictadura’.

En aquest vídeo a continuació es pot veure Martí Gasull defensant l’etiquetatge en català en una campanya de la Plataforma per la Llengua el 2009:

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any