Homs diu que el parlament podria acabar proclamant l’estat propi

  • Diu que les pròximes eleccions tindran 'una transcendència històrica'

VilaWeb
Redacció
21.09.2012 - 10:26

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El portaveu del govern català, Francesc Homs, ha remarcat avui l’alternativa a celebrar un referèndum sobre la independència. ‘Hi ha mecanismes alternatius a la convocatòria d’un referèndum. Són decisions que es poden prendre en el si del Parlament després d’un procés electoral. (…) Podria ser proclamant l’estat propi’, ha dit a RAC1. I ha afegit: ‘Sempre he pensat que veurem una Catalunya independent. No sé si més d’hora que tard’.

Homs no ha concretat si les eleccions s’avançarien al mes de novembre vinent; de fet, ha dit que el president, Artur Mas, encara no ho tenia decidit. Però sí que ha dit que serien unes eleccions ‘d’una transcendència històrica’. ‘El camí està clar i la determinació està feta. Però hem de prendre decisions de manera que el nou camí sigui inclusiu’.

El portaveu del govern diu que hem entrat en un camí de no retorn i diu que no té por dels recels empresarials a aquest camí cap a l’estat propi. ‘Si les coses s’expressen democràticament no hi haurà cap inversió que perdem’.

El PP amenaça amb il·legalitzar uns comicis plebiscitaris

El PP ha amenaçat amb declarar il·legals unes eleccions plebiscitàries. La president del PP de Catalunya, Alícia Sánchez Camacho, ha dit avui a Catalunya Ràdio: El senyor Mas no por pretendre portar Catalunya en unes eleccions en què després es vulgui formar unes corts constituents, una declaració d’independència de Catalunya i l’inici d’una creació d’un estat propi. Això suposaria estar al marge de la llei; incomplir la nostra constitució i esgrimir una democràcia al marge de les normes de què ens hem dotat tots i de les regles del joc democràtic’.

Informació relacionada: Quin pot ser el full de ruta de la independència?

Vídeo: Mas, rebut amb crits d’independència i reclamant valentia

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any