La Comissió Europea desmenteix les declaracions d’ahir sobre les conseqüències de la independència

  • El comissari Almunia diu que el portaveu Olivier Bailly es va precipitar · Fonts de la CE parlen de pressions espanyoles

VilaWeb
Redacció
12.09.2012 - 12:58

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Comissió Europea ha rectificat públicament les declaracions del seu portaveu sobre les conseqüències de la independència de Catalunya en relació a la seva pertinença a la Unió Europea. ‘No es pot especular sobre cap conseqüència potencial’, ha reconegut ara Olivier Bailly. El comissari Joaquin Almunia ha qualificat de precipitades les declaracions ahir de Bailly que va afirmar que Catalunya quedaria fora de la UE si proclamava la independència. Aquestes declaracions van ser ahir àmpliament recollides per la premsa espanyola i per TV3.

‘Si vol adherir-se a la Unió Europea ho haurà de fer d’acord amb els Tractats i les disposicions sobre l’adhesió’, ha dit Olivier Bailly. També ha reconegut que ‘la Comissió no pot especular sobre cap conseqüència potencial en el cas hipotètic que Catalunya s’independitzi’. I ha lamentat les malinterpretacions que s’han fet dels seus comentaris d’ahir. ‘La referència que vaig fer no es pot prendre com una indicació del que pensa la Comissió sobre l’escenari internacional o les conseqüències europees’, ha dit. Fonts de Brussel·les reconeixen malestar i pressions perquè no es posi sobre la taula el cas català.

El vice-president de la CE i comissari de Competència, Joaquín Almunia, ha dit que no es poden treure conclusions concretes perquè cal ‘temps i prudència’.

La Comissió ha rectificat la informació difosa ahir per Europa Press, que avui ha informat de la rectificació.

 

Més informació:

Barroso diu que una possible independència de Catalunya hauria de ser objecte d’una negociació ‘de caràcter internacional’

Ampli ressò de l’independentisme a la premsa internacional

Editorial de Vicent Partal: Barroso obre la porta de la UE a Catalunya

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any