La manifestació amb més autocars de la història

  • Ja hi ha confirmats set-cents autocars · L'ANC assumeix que serà multitudinària, i insisteix a ser rebuda per Artur Mas · Els organitzadors detallen el recorregut de la marxa

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
05.09.2012 - 12:52

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha fet una crida al poble català a manifestar-se perquè Catalunya sigui un estat dins la Unió Europea i ha demanat al govern que faci un pas endavant per treballar per la independència (vídeo). Si és així, ha dit la presidenta de l’ANC, Carme Forcadell, tindrà tota la gent al darrere. En conferència de premsa, Forcadell ha dit que preveuen una manifestació multitudinària, però sense fixar-se cap xifra concreta com a objectiu.

En aquest sentit, ja hi ha confirmats més de set-cents autocars per a desplaçar-se a la manifestació de Barcelona. És el nombre més gran d’autocars que s’haurà desplaçat mai a una manifestació, segons que ha dit l’Ajuntament de Barcelona als organitzadors.

Forcadell ha dit: ‘El poble està preparat, i necessitem que el govern i les institucions facin un pas endavant, perquè volem un país lliure i sobirà, volem la independència’. I ha insistit que si el govern fa el pas per treballar per la independència tindrà el poble al darrere.

D’una altra banda, també s’ha referit a la participació de partits i de consellers que defensen plantejaments que no són independentistes. ‘Que s’hi sumi qui vulgui, però que sàpiga quin és el lema: Catalunya, nou estat d’Europa’.

Una delegació de l’ANC serà rebuda al final de la manifestació per la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, i per una delegació de diputats. Però Forcadell ha insistit a demanar que Artur Mas els rebi també. Esperen que en els dies que queden, el govern i el president s’ho repensin.

Vegeu també:  El recorregut de la gran manifestació de l’Onze de Setembre

El vídeo de l’Onze de Setembre

La manifestació de l’Onze de Setembre salta a internet

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any