Martínez-Sampere: ‘Entenem que el govern s’aculli a aquest fons, no quedava alternativa’

  • La portaveu d'economia del PSC al Parlament creu que abans, però, s'hauria d'haver lluitat més per aconseguir els hispabons

VilaWeb
Redacció
29.08.2012 - 16:59

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

-Quina alternativa al rescat tenia el president Artur Mas? 

En una situació com l’actual, amb els mercats absolutament tancats i davant la impossibilitat de finançar-se, és comprensible que el govern demani l’acolliment a aquest fons. No quedava alternativa. Un govern no es pot finançar, no pot pagar els seus proveïdors, ni els serveis que presta, ni tampoc els venciments del seu deute, si no té diners. Davant de la situació d’emergència, no quedava més alternativa.

Tot i això, no sabem ben bé com s’articularà tot plegat i el que ens preocupa més són les condicions polítiques que tindrà. A més, no entenem per què CiU va votar la llei d’estabilitat que les marca. Tindríem molts més instruments de batalla política, per contrarestar aquest control i la nostra autonomia financera, si no l’haguessin votat. 

Ara, quan arribes a una situació com aquesta has d’analitzar què has fet abans. I el que s’hauria d’haver fet abans és aconseguir els hispabons, com també defensava Mas-Colell, per buscar finançament fora i perquè la Generalitat i les altres comunitats autònomes es poguessin finançar en condicions similars. Evidentment, el PP, que té majoria absoluta, ho va rebutjar. I el PP i CiU són socis en molts aspectes i han votat moltes coses junts. Com ja he dit, tots dos partits han votat a favor de la llei que ens deixa sense autonomia política.

Les altres respostes:

Laia Ortiz: ‘Cal plantar-se i dir que els objectius de dèficit són inassumibles’

Anna Simó: ‘L’opció d’ERC és hisenda pròpia unilateral o referèndum d’independència’

López Tena: ‘Mas i Mas-Colell són incompetents, fracassats i sense poble’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any