Qui hauria guanyat els Tours de Lance Armstrong?

  • Armstrong obre la porta a perdre tots els títols i ésser sancionat a perpetuïtat

VilaWeb
Redacció
24.08.2012 - 11:42

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’anunci del ciclista texà Lance Armstrong que abandona la llarga cursa judicial que mantenia amb l’Agència Antidopatge nord-americana (USADA) per defensar-se d’acusacions de dopatge pot derivar, ara, en la retirada de tots els seus títols. Entre aquests, hi ha els set Tours de France consecutius que va aconseguir entre el 1999 i el 2005. Si la Unió Ciclista Internacional i l’organització de la cursa francesa accepten la petició de la USADA de retirar-li tots els títols, com quedaria el palmarès dels Tours guanyats per Armstrong? El diari francès Le Monde ho respon en aquest apunt.

El Tour de 1999, si se n’exclou tant Armstrong com el seu delfí Alex Zülle (suspès pel cas Festina), l’hauria guanyat l’aragonès Fernando Escartín.

El del 2000 és més complicat d’establir-ne el guanyador perquè se n’ha d’excloure, a més d’Armstrong, Ullrich, Beloki, Botero i Mancebo (implicats en el cas Puerto), i Christophe Moreau i Richard Virenque (implicats en el cas Festina). El títol, doncs, tornaria a correspondre a Fernando Escartín, vuitè a la classificació final… tot i que hi ha alguns dubtes sobre el seu comportament.

El Tour del 2001 hauria correspost al corredor kazakh Andrei Kivilev; al 2002, l’hauria guanyat el portuguès José Azevedo; el del 2003 seria per al basc Haimar Zubeldia; el Tour del 2004 aniria a parar a l’alemany Andreas Klöden, i el del 2005 hauria correspost al nord-americà Levi Leipheimer, tot i que va donar positiu en un control el 1996. Si se l’exclou, l’australià Cadel Evans en seria el guanyador.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any