Lance Armstrong obre la porta a perdre tots els títols i ésser sancionat a perpetuïtat

  • El ciclista nord-americà abandona la llarga cursa judicial pels càrrecs de dopatge que pesen sobre seu

VilaWeb
Redacció
24.08.2012 - 08:24

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El ciclista nord-americà Lance Armstrong, guanyador de set Tours de France, ha decidit deixar de lluitar judicialment perquè es retirin els càrrecs de dopatge que pesen sobre seu des de fa una dècada. Amb aquesta decisió, doncs, obre la porta perquè l’Agència Antidopatge dels EUA (USADA) el sancioni de per vida i, alhora, a perdre els set Tours, la medalla de bronze a les Olimpíades de Sydney 2000 i tots els títols guanyats des de l’agost de 1998.

‘Arriba un moment a la vida de qualsevol home en què ha de dir que ja n’hi ha prou’, ha anunciat en un comunicat el ciclista, que va superar un càncer i ara presideix la fundació Livestrong.

‘He aguantat l’acusació que vaig fer trampa i vaig competir amb avantatge quan vaig guanyar els set Tours des de 1999 i el peatge que això ha suposat per a la meva família i per a la tasca de la meva fundació em porta on sóc ara: a posar fi a aquesta bajanada’. Pel ciclista texà, la investigació és una cacera de bruixes inconstitucional’ i manté la seva innocència.

La USADA sosté que Armstrong, de quaranta anys, va mantenir un sistema de dopatge sistemàtic des del 1999 fins el 2005. El 29 de juny, aquesta institució va acordar unànimement presentar càrrecs formals de dopatge contra Armstrong i els metges Pedro Celaya Lezema i Luis García del Moral, l’entrenador Pepe Martí, l’assistent mèdic Michele Ferrari i el director esportiu Johan Bruyneel.

La renúncia a presentar recurs a les acusacions propiciarà la suspensió a perpetuïtat d’Armstrong i és el primer pas per retirar-li els set Tours i més títols. A partir d’ara s’hi hauran de pronunciar els responsables de la Unió Ciclista Internacional, que fins ara havia donat suport a Armstrong perquè es defensés de les acusacions de dopatge, i també els organitzadors de la cursa francesa.

Enllaços
Array
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any