Jaume Mateu (OCB): ‘Cal un bon cop d’efecte com el del 10-J’

VilaWeb
Redacció
22.08.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

En quins actes de l’Onze de Setembre participarà l’OCB?
—L’Obra hi participa cada any, conjuntament amb Òmnium Cultural i l’Associació Cultural del País Valencià (ACPV). Històricament, tenim una relació molt especial amb l’Onze de Setembre i enguany també hi serem. Anirem a l’ofrena a Rafael Casanova, a la festa d’Òmnium i, a títol personal de moment, aniré a la manifestació de l’ANC.

I l’Obra no hi anirà?
—La junta no ha decidit res. Per ventura decidirem d’anar-hi. Personalment, crec en els Països Catalans i pens que tenen el dret de decidir el seu futur sense cap mena de complex. Cal un bon cop d’efecte com el del 10-J; cal dir ‘prou, fins aquí hem arribat’.

La manifestació és important per a les Illes?
—És cert que la transició ens va fer un flac favor perquè va esquarterar la catalanitat en tres grans comunitats autònomes, i per tant és difícil d’articular projectes de futur comuns. Tanmateix, d’una manera o altra, les Illes participen en aquest procés, encara que l’independentisme no hi tingui un referent polític clar. Sense cap mena de dubte, si el Principat aconsegueix la sobirania, a les Illes hi haurà una resposta en aquest sentit.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any