Grècia demanarà dos anys més per a aplicar les retallades pactades amb la troica

  • Segons el Financial Times, el primer ministre Samaràs ho proposarà a Merkel i Hollande · El ministre d'Economia alemany s'hi mostra desfavorable

VilaWeb
Redacció
15.08.2012 - 10:06

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El govern grec demanarà a la troica, formada per la Unió Europea, el Banc Central Europeu (BCE) i el Fons Monetari Internacional (FMI), dos anys més de marge per a aplicar el pla d’ajust. Segons informacions del diari britànic Financial Times, el primer ministre grec, Andonis Samaràs, proposarà els detalls de la proposta a la cancellera alemanya, Angela Merkel, i al president de França, François Hollande, la setmana entrant.

L’article del Financial Times explica que el govern grec vol que el termini per dur a terme l’últim paquet de retallades d’11.500 milions d’euros en la despesa pública es prolongui fins el 2016. És la quantitat de diners que la troica els obliga a retallar si volen accedir al segon tram del rescat econòmic.

Un portaveu del primer ministre grec considera justificada aquesta pròrroga per l’actual situació de l’economia grega i creu que la reducció del dèficit exigida per al període 2013-2014 és excessiva.

Per la seva banda, el ministre d’Economia i vice-president alemany, Philipp Rosler, s’ha mostrat en contra de possibles concessions a Grècia en el compliment del seu pla d’ajust en el termini establert. Rosler ho ha dit al programa ‘Morgenmagazin’ de la primera cadena de la televisió alemanya (ARD).

Informació relacionada:

La prima de risc és un bon negoci per a Alemanya (08.08.2012)

L’economia europea es contrau amb la caiguda del 0,2% del PIB (14.08.2012)

L’FMI no vol ajudar Grècia amb més diners (23.07.2012)

El nou govern grec encara ha de retallar 11,5 mil milions d’euros (27.07.2012)


Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any