Goldman Sachs s’escapa

  • La justícia nord-americana no perseguirà l'entitat que va menar el món a la crisi

VilaWeb
Redacció
10.08.2012 - 17:39

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Departament de Justícia nord-americà ha anunciat avui que no imputaria cap càrrec a Goldman Sachs ni a cap dels executius. El Senat va emetre un dictamen l’any passat amb denúncies de pràctiques indegudes, com ara l’engany sobre les subprimes, i el va remetre a la justícia, que va començar una investigació per frau financer. La investigació, però, s’ha tancat sense cap encausat: ‘No hi ha base per a emprendre un procés penal’.

El juliol del 2010, Goldman Sachs va pagar 550 milions de dòlars per posar fi a una demanda de la Comissió del Mercat de Valors, que l’acusava d’enganyar els clients. Com a part de l’acord, el banc va admetre errors per donar ‘informació incompleta’, tot i que sempre ha negat que actués contra l’interès dels clients.

A Goldman Sachs, que l’any 2008 va rebre l’autorització per passar de ser un banc d’inversió a un banc comercial, no només se l’ha acusat de ser un dels causants de la bombolla immobiliària del 2007 als EUA, sinó que va ocultar el dèficit del deute grec durant l’època en què Mario Draghi, actual president del BCE, era vice-president de Goldman Sachs per a Europa.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any