És prohibida la nostra bandera als Jocs Olímpics?

  • El pare d'una jugadora fou obligat a guardar una bandera bretona

VilaWeb
Redacció
31.07.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Dimecres Thierry Le Sommer fou amenaçat amb l’expulsió del camp de futbol de Glasgow on es disputava un partit entre les seleccions francesa, en què jugava la seva filla, i la nord-americana. Motiu: portava una bandera bretona. Aquest episodi ha aixecat polseguera a França. El diari ‘Le parisien’ se’n fa ressò i inclou unes declaracions de Le Sommer que explica que després de quaranta-cinc minuts al camp, un guarda de seguretat va cridar-li l’atenció per dur la bandera. 

Diu el diari Ouest-France que la Bretanya s’ha sentit consternada per la situació del pare d’Eugénie Le Sommer, davantera de la selecció femenina de futbol. I que si, finalment, ell la va poder veure jugar és perquè va avenir-se a no desplegar la bandera després de discutir amb els membres del cos de seguretat.

Ouest-France també explica que les úniques banderes permeses  als Jocs Olímpics són les dels estats participants. Però Le Sommer s’ha queixat perquè al mateix estadi on li van prohibir la bandera bretona n’hi havia d’escoceses.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any