La F1 deixarà València el 2013

  • Ecclestone anuncia que Nova Jersey substituirà el circuit · Compromís vol que Fabra exigeixi a Ecclestone la sanció per incompliment de contracte

VilaWeb
Redacció
28.07.2012 - 19:13

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El magnat de la Fórmula 1, Bernie Ecclestone, ha confirmat avui que Nova Jersey substituirà el circuit urbà de València l’any 2013. Amb tot, caldrà veure com acaben les negociacions entre el govern valencià i català, que es plantejaven d’alternar els circuits de València i Montmeló. Fa anys que veïns i oposició valenciana critiquen el balafiament de diners públics en la Fórmula 1.

Arran de l’anunci d’Ecclestone, el portaveu de Compromís a les Corts, Enric Morera, ha dit que tant l’anterior president de la Generalitat, Francisco Camps, com l’actual, Alberto Fabra, ‘són molt fàcils d’enganyar: ho feren en el seu dia els caps de la trama Gürtel, i ara el propietari de la Fórmula 1, que anuncia que deixa de fer curses a València però no diu si pagarà una penalització’.

Compromís troba ‘incomprensible’ que s’amenaci la Generalitat amb sancions econòmiques si prescindeix de la Fórmula 1 i, en canvi, Ecclestone decideixi ‘si fa o no les curses, sense pagar cap penalització, encara que hi haja un contracte signat’.

Morera, que ha recordat que el govern mai no els ha volgut facilitar els contractes de la F1 al·ludint que eren privats, insta Fabra a exigir a Ecclestone que pagui una sanció per incomplir el contracte. ‘A no ser que això no conste en el document que va signar Camps, que ara que ja no té cap validesa hauria de sortir a la llum, perquè aquests últims anys han sortit molts milions d’euros de les arques públiques valencianes per anar a bancs de paradisos fiscals britànics’.   

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any